ЮНЕСКО виступає проти будівництва пішохідного моста над Володимирським узвозом та рекомендує припинити всі роботи над проектом. Про це повідомляє Liga, посилаючись на лист Міністерства культури до КМДА.

У листі Мінкультури передають реакцію ЮНЕСКО та рекомендують припинити будівництво до з’ясування розбіжностей. Організація «стурбована можливими наслідками будівельних робіт для збереження світової цінності об'єкта».

Київські пагорби перебувають під охороною ЮНЕСКО. Тому влада Києва повинна була перед початком будівництва поінформувати комітет всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, зазначають у виданні.

Звернення до комітету КП «Інженерний центр», який займається реалізацією проекту, скерували у липні минулого року, а у грудні вже почали будівництво. Відповідь від ЮНЕСКО надіслали пізніше.

Лист від міністерства КМДА отримала 11 лютого. Представники ЮНЕСКО мають приїхати на переговори стосовно проекту в Київ у квітні.

У КМДА відповіли на інформацію стосовно заборони будівництва і запевнили, що будівельні роботи зі зведення пішохідно-велосипедного мосту через Володимирський узвіз повністю відповідають чинному законодавству.

Проект пішохідно-велосипедного моста над Володимирським узвозом (2018)

Будівництво пішохідно-велосипедного мосту над Володимирською гіркою почалось в грудні 2018-го. Міст має з’єднати парк «Володимирська гірка» з Аркою дружби народів.

Міст планували звести та відкрити до Дня Києва. Він буде завдовжки близько 210 метрів, а ширина буде змінною – від 6 метрів у регулярних зонах до 14 метрів у зонах оглядових майданчиків. 

Обкладинка: КМДА