Будівельні роботи зі зведення пішохідно-велосипедного мосту через Володимирський узвіз повністю відповідають чинному законодавству. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Спасибко.

Усі дозволи на будівництво є дійсними, тому підстав для зупинки робіт немає, а зведення мосту триває, коментує Спасибко. 

«Враховуючи те, що роботи здійснюються поза межами буферної зони об’єкта всесвітньої спадщини Софії Київської... під час робіт зі зведення пішохідно-велосипедного мостового переходу жодним чином не порушене чинне законодавство. Були виконані проектні роботи, зібрані всі дозвільні документи, проведені археологічні дослідження. Вся документація відповідає законодавству», – йдеться в повідомленні.

Міська адміністрація отримала експертний висновок щодо впливу проекту будівництва мосту. У ньому йдеться, що зведення пішохідного мосту не впливає на збереження об’єкта всесвітньої спадщини.

Київ очікує на прибуття представників ЮНЕСКО у квітні, а до того часу перебуває з організацією у постійній співпраці, додає Спасибко. Терміни будівництва підтверджують, і міст мають відкрити до Дня Києва.


20 березня видання Liga.net опублікували лист Міністерства культури до КМДА, датований 11 лютого. У зверненні міністерство передає реакцію ЮНЕСКО та рекомендує припинити будівництво моста до з’ясування розбіжностей.

Організація «стурбована можливими наслідками будівельних робіт для збереження світової цінності об’єкта».

Будівництво пішохідно-велосипедного мосту над Володимирською гіркою почалось у грудні 2018-го. Міст має з’єднати парк «Володимирська гірка» з Аркою дружби народів.

Міст планували звести та відкрити до Дня Києва. Він буде завдовжки близько 210 метрів, а ширина буде змінною – від 6 метрів у регулярних зонах до 14 метрів у зонах оглядових майданчиків.