На вулиці Хорива нещодавно встановили навігаційні пілони від «Агентів змін», повідомили The Village Україна у організації.

Ці пілони входять до так званої першої черги під час якої дизайнери мають встановити усього 33 пілони для «Верхнього міста і Подолу».

Пілони створили на замовлення Управління туризму та промоцій Київської державної адміністрації.

Нині пішохідну навігацію розмістили також біля сходів на Пейзайжній алеї та на Воздвиженці, а також на оновленій алеї, яка веде від сходів до Андріївського узвозу).

Пілони містять вказівники до найближчих цікавих точок міста, карти навколишніх кварталів та інформацію про місця українською і англійською мовами.

Карти на пілонах повернуті відповідно до напрямку руху людини, а не на північ, тому збагнути, з якого боку що знаходиться, дуже легко.


 «АГЕНТИ ЗМІН» – громадська організація, створена спільнотою дизайнерів-волонтерів. Основна мета – формування міського середовища та комунікації в ньому, в основі якого лежить повага до людини, інклюзивність і відкритість простору, зазначають в організації. Серед проектів – схема орієнтування в київському метрополітені, проект правил розміщення вивісок на фасадах будинків у історичних районах Києва, дослідження Подолу та Пасажу.

Обкладинка та фото: Руслан Хаврюта/Facebook