Громадська організація дизайнерів-волонтерів «Агенти змін» розробила проект правил розміщення вивісок на фасадах будинків у історичних районах Києва.

Дизайнери вважають, що вивіски не повинні закривати архітектурні та декоративні елементи будівель і створювати візуальний хаос.

У «чернетці правил» описані принципи дизайну, розміри, розміщення, матеріали та підсвітка вивісок і кронштейнів, наведені вдалі й невдалі приклади.

Серед правил – розміщення вивісок не вище ніж перший поверх та лише в межах власного приміщення, природні матеріали, біле світло для підсвіток, заборона на встановлення більше трьох вивісок одного закладу та розміщувати на них номери телефонів, адреси, сайти, перелік послуг, встановлювати вивіски впритул до декоративних елементів будинку або закривати їх.

Дизайнери створили також проект розміщення вивісок для вулиці Сагайдачного.


 «Агенти змін» – громадська організація, створена спільнотою дизайнерів-волонтерів. Основна мета – формування міського середовища та комунікації в ньому, в основі якого лежить повага до людини, інклюзивність і відкритість простору, зазначають в організації. Одним з найвідоміших проектів є схема орієнтування в київському метрополітені.