Поліція не має права штрафувати маршрутників за рух під час тривог і спростовує заяви КМДА, повідомили в громадській ініціативі «Пасажири Києва».

Кодекс про адміністративні правопорушення не містить норм, відповідно до яких поліція має право притягувати перевізників до відповідальності за перевезення під час повітряної тривоги, пояснили в Патрульній поліції Києва у відповідь на запит «Пасажирів Києва».

Це спростовує заяви КМДА про те, що поліціянти мають зупиняти маршрутки під час тривог, відзначають «Пасажири Києва».

Транспортні експерти не бачать потреби зупиняти маршрутки під час тривог, водночас продовжують наполягати на скасуванні зупинок комунального транспорту.

Рішення Ради оборони Києва про припинення роботи комунального транспорту під час тривог «Пасажири Києва» називають «дискримінацією на користь прибутків приватних перевізників».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


З 1 серпня наземний громадський транспорт у Києві під час повітряної тривоги повинен зупиняти рух. Передбачається, що пасажири на цей час ховатимуться в укриттях. Проте, приватні перевізники не дотримувалися заборони зупинятися під час тривог і перевозили пасажирів, коли комунальний транспорт стояв через рішення КМДА.

Ми пояснювали, чому це погана ідея. Ми також говорили про це з першим заступником голови КМДА Миколою Поворозником і запитували, чому вирішили ухвалити таке рішення.

Три петиції до Київради про скасування зупинки транспорту під час тривог набрали необхідну кількість голосів, однак не були підтримані транспортною комісією Київради та міським головою. Четверта петиція перебуває на розгляді.


Поліція має зупиняти не лише комунальний транспорт, але й маршрутки під час повітряної тривоги, заявляли в КМДА наприкінці квітня. Але на практиці приватні перевізники продовжують рух.


У травні також стало відомо, що ДСНС не вимагає від міст зупиняти громадський транспорт під час повітряних тривог.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі