У Києві школярам, які отримують призові місця на олімпіадах, конкурсах або турнірах із навчальних предметів, будуть присвоювати персональні стипендії, повідомляє Київська міська рада.

Стипендії зможуть отримувати учні 8–11 класів, які, окрім перемог на конкурсах, також мають високі оцінки. 

Розмір щомісячної стипендії – 1000 гривень. Виплати будуть здійснювати з бюджету міста.

«Освітній процес зазнав кардинальних змін унаслідок COVID-19, а з 24 лютого – повномасштабна війна спричинила значний збій у роботі навчальних закладів. Діти перебувають у стресі й максимально віддалилися від звичного режиму навчання. Наразі необхідно запроваджувати дієві механізми, які будуть мотивувати школярів досягати успіхів у навчанні», – прокоментував рішення Київради голова постійної комісії з питань освіти і науки Вадим Васильчук.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Києві 22 школи працюватимуть онлайн, решта – у змішаному форматі. 95% шкіл працюватимуть як очно, так й онлайн. Батьки зможуть обирати форму навчання для дитини й змінювати її впродовж року. Загалом у Києві перебувають 60% школярів. 20% дітей виїхали за кордон, ще 20% – в інші регіони України.

Через обмежену кількість місць у бомбосховищі в більшості школах діти будуть вчитися або у дві-три зміни, або тиждень через тиждень, або місяць через місяць, або навіть місяць через два місяці.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: КМДА