У Києві із 421 муніципальної школи винятково онлайн працюватимуть 22 навчальні заклади, оскільки в їхніх приміщеннях і в кроковій доступності від них немає укриттів, повідомляє міський голова Віталій Кличко.

95% шкіл працюватимуть у змішаному форматі – як очно, так й онлайн. Очне навчання обрали 132 тисячі школярів.

В усіх школах уже перевірили укриття, загалом вони дозволяють розмістити 145 тисяч осіб. Водночас у деяких навчальних закладах до кінця вересня укриття ще мають облаштувати. Поки роботи не будуть завершені, учні й учителі переходимуть до укриттів, що розташовані поруч, у сусідніх школах, а також у метро.

За словами Кличка, приміщення укриттів у школах укомплектовані меблями: стільцями, партами. Також там облаштували лежачі місця, ігрові кімнати, санвузли.

Загалом у Києві перебувають 60% школярів. 20% дітей виїхали за кордон, ще 20% – в інші регіони України. Школи й садки Києва вже прийняли понад 4 тисячі дітей-переселенців.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Навчальний рік 2022–2023 розпочнеться 1 вересня й триватиме на місяць довше.

Залежно від безпекової ситуації в регіоні форма навчання може бути очною, дистанційною чи змішаною. Під час повітряної тривоги освітній процес переривається. Учителі й учні мають організовано прослідувати до укриттів і залишатися там до завершення тривоги.

Загалом в Україні вже половина шкіл облаштовані укриттями, і ця цифра постійно зростає, кажуть у Міносвіти.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі