Регулятор ЄС з питань конфіденційності оштрафував месенджер WhatsApp компанії Meta на 5,5 мільйона євро за «додаткову діру в правилах приватності» , пише Reuters.

WhatsApp наказали протягом шести місяців переглянути спосіб, в який месенджер використовує персональні дані для покращення сервісу. Зокрема, те, як Meta таргетує рекламу за допомогою персональних даних користувачів.

Речник WhatsApp заявив, що компанія подаватиме апеляцію. За його словами, вони переконані, що сервіс працює згідно всіх технічних і юридичних норм.

Загалом регулятор ЄС оштрафував Meta вже на 1,3 мільярда євро і відкрив щонайменше 10 розслідувань.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Наглядова рада Meta закликала компанію переглянути правила, які забороняють публікувати у Facebook й Instagram фото жінок з оголеними грудьми.

З початку повномасштабного вторгнення соцмережі Meta (Facebook, Instagram, WhatsApp) почали масово приховувати дописи українців про воєнні злочини РФ. Офіційно в Meta немає заборони на поширення інформації, відео чи фото злочинів, зокрема й воєнних. Натомість є табу на речі, які потенційно можуть викликати в користувачів дискомфорт. Ми розбиралися, що робити, щоб контент відновили.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі