Наглядова рада Meta закликала компанію переглянути правила, які забороняють публікувати у Facebook й Instagram фото жінок з оголеними грудьми, пише The Guardian.

До наглядової ради входять науковці, політики й журналісти, які консультують Meta щодо політики модерації контенту. У рішенні від 17 січня рада рекомендувала Meta змінити свої правила щодо зображення оголеного тіла так, щоб вони «базувалися на чітких критеріях, узгоджених із міжнародними стандартами в галузі прав людини».

Тема актуалізувалася після того, як Facebook заблокувала дві публікації з облікового запису американської пари, на яких партнери – трансгендерна й небінарна особи – позували топлес із прикрими сосками. У дописах ішлося про охорону здоров’я транссексуалів, а також про збір коштів на операцію з реконструкції грудей.

Після того, як пара оскаржила рішення про видалення дописів, Мета зрештою відновила публікації.

У рішенні наглядової ради Meta йдеться про те, що «політика [компанії щодо публікації зображень оголених грудей] базується на бінарному погляді на стать і на розрізненні між чоловічим і жіночим тілом», оскільки чоловічі оголені груди публікувати не заборонено. У раді додали, що таку політику не можна застосовувати щодо інтерсексуальних, небінарних і трансгендерних користувачів.

Meta рекомендували «визначити чіткі й об’єктивні критерії» для модерації контенту із зображенням оголеного людського тіла.

У Meta є 60 днів, щоб надати публічну відповідь щодо рекомендацій наглядової ради. «Ми постійно вдосконалюємо нашу політику, щоб зробити наші платформи безпечнішими для всіх. Ми знаємо, що можна зробити більше, щоб підтримати ЛГБТК+ спільноту», – цитує видання представника компанії.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


З початку повномасштабного вторгнення соцмережі Meta (Facebook, Instagram, WhatsApp) почали масово приховувати дописи українців про воєнні злочини РФ. Офіційно в Meta немає заборони на поширення інформації, відео чи фото злочинів, зокрема й воєнних. Натомість є табу на речі, які потенційно можуть викликати в користувачів дискомфорт. Ми розбиралися, що робити, щоб контент відновили.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі