Уперше у своїй історії з моменту заснування у 2004 році Meta скорочує кількість працівників і бюджет, пише Bloomberg.

Виконавчий директор Meta Марк Цукерберг заявив, що компанія закінчить 2023 рік як «дещо менша організація», й анонсував значне скорочення бюджету, навіть тих команд, які наразі розвиваються. Щоб скоротити витрати, Meta заморозить найм нових працівників і реструктуризує деякі команди.

Cтаном на кінець червня в компанії працювали 83 500 співробітників, у другому кварталі взяли на роботу 5700 нових робітників. Звіти про прибутки за перший квартал свідчать, що витрати Meta будуть на три мільярди доларів нижчими (спочатку планували витратити орієнтовно 95 мільярдів доларів).

Після цієї новин акції компанії впали на 3,7%, як порівняти з 27 вересня. Загалом за рік акції Meta впали на 60%, зазначає видання.

Там додають, що зростання доходів від реклами сповільнюється на тлі конкуренції, що зростає. Крім того, реклама могла втратити перевагу через нові обмеження конфіденційності Apple для відстеження користувачів. Наразі пріоритетами Meta називають Reels і створення метавсесвіту.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Акції Meta впали більш ніж на чверть на початку лютого. Марк Цукерберг більше не входить до десятки найбагатших людей світу.

Також у Facebook уперше за всю історію його існування зменшилася кількість користувачів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі