The Village Україна в рубриці «Молодий бренд» щомісяця розповідає про нових українських дизайнерів, де і чому варто купувати створені ними речі. У новому матеріалі – молодий бренд меблів Propro.

Фото: Євгеній Авраменко

 Підпишись на Telegram-канал Kyiv Looks про українські бренди

Бренд Propro створив український архітектор, засновник архітектурної майстерні Balbek Bureau Слава Балбек. Під час роботи над дизайн-проєктами йому бракувало доступних та якісних меблів саме українського виробництва. Тому команда вирішила взятися за створення предметів, яких не вистачає на сучасному меблевому ринку.

«Без багаторічної практики у майстерні не було б Propro. Ми набили багато ґуль і почали виготовляти базові меблі для індустрії гостинності й корпоративного сектору. Завдяки досвіду у сфері дизайну ми прагнемо допомогти молодим і навіть досвідченим рестораторам і дизайнерам укомплектовувати заклади в єдиному стилі, культивувати позитивний досвід гостів чи працівників компаній під час взаємодії середовища та людини», – кажуть у бренді.

Дата заснування:

літо 2018 року

Виробництво: Київ

Де купувати: на сайті бренду Propro, у Facebook та Instagram

Вартість:

від 2 215 гривень за базові стільці, 16 200-25 000 гривень за крісло чи диван у стилі баугауз

Усю сировину для створення продукту виробники закуповують лише в Україні, щоб мати змогу контролювати виробничий процес.

«Ми намагаємося запровадити безвідходне виробництво. Використовуємо лише зрозумілі та прості матеріали: метал, натуральну деревину, фанеру й екошкіру. Хоча все ж використовуємо трохи пластику у вигляді заглушок на ніжки меблів, щоб ті не дряпали поверхню підлоги», – розповідають у Propro.

Київські заклади, у яких є Propro: «Бальтазар», Tiger, «100 років тому вперед», Foodoo, Feliz Coffee, Ciklum, Genesis).

У команді бренду: засновник, креативний директор, дизайнер, акаунт-менеджер і спеціаліст із комунікацій. Вони поєднують роботу в Propro та майстерні Balbek Bureau. Але рушійною силою проєкту є операційний директор і постачальник. Вони працюють сім днів на тиждень і контролюють усі виробничі процеси, які відбуваються на субпідряді у Києві.

Нові колекції з’являються приблизно кожні два місяці. Незабаром обіцяють випустити відразу три моделі барних стільців. Також працюють над розширенням асортименту демократичних офісних та м’яких виробів. У наявності меблів немає. Згодом планують зробити сток найпопулярніших позицій.

Термін виготовлення 2-6 тижнів, залежно від складності та кількості замовлення. Крім того, будь-яку модель з лінійки меблів можна повністю кастомізувати: пофарбувати каркас, дерев’яну частину в будь-який колір, обрати колір м’якої частини та змінити габарити.