Перший зі 120 рекреаційних пунктів ДП «Ліси України» відкрили в зеленій зоні під Житомиром, повідомляє очільник підприємства Юрій Болоховець.

Пілотний проєкт запустили на базі Столичного лісового офісу, на території Березівської громади. Там облаштували альтанки, столи, лавки, мангали й дитячі майданчики. Поблизу – паркувальні місця для автомобілів і можливість підʼїзду для кемперів.

Це повністю безкоштовна зона для відпочинку. Решту сотню рекреаційних пунктів хочуть відкрити до кінця 2023 року. Загальна сума інвестицій у проєкт перевищить 100 мільйонів гривень.

У ДП «Ліси України» кажуть, що це «перша в історії» українського лісового господарства програма розвитку рекреації всеукраїнського рівня. Вона передбачає створення комплексів пʼяти рівнів: від найпростіших до осередків із повноцінною інфраструктурою.

Незабаром обіцяють випустити мапу відпочинкових осередків. «Але зараз можу сказати, що знайти такі комплекси дуже просто. Як правило, вони розташовані вздовж трас», – каже очільник «Лісів України» Юрій Болоховець.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


ДП «Ліси України» – це державна компанія, яка займається охороною, захистом і розведенням лісів.


Музей лісу почали облаштовувати в будівлі Броварського лісництва, яке є найстарішим у Києві. Це історична садиба, яку звели в 1903 році. Першими експонатами стали документи кінця 19 століття, які знайшли працівники Дарницького лісництва.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: ДП «Ліси України»