The Village Україна розповідає про креативні робочі простори твого міста.

Фото: Євген Карєв

 Підпишись на THE VILLAGE УКРАЇНА В TELEGRAM – усі головні тексти тут.

Progress – лінгвістична школа англійської мови, яка діє з 2017 року. Тут працюють українські викладачі та носії мови. Школа розташована на вулиці Паторжинського, неподалік Золотих воріт. За реалізацію проєкту відповідали дизайнери Артем Костюченко та Костянтин Кащук зі студії Atom Design & Build. Студія створила дизайн і безпосередньо виконувала ремонт у приміщенні. Брендуванням і пошуком приміщення також займалася компанія діджитал-дизайну Razom.

Завершити проєкт вдалося за 720 годин, або 40 днів – це називають головною особливістю школи.

Progress

Адреса: вулиця Паторжинського, 6-В

Метраж: 180 кв. м
Кількість працівників: 20
Призначення: школа, навчальні аудиторії

Інтер’єр закладу виконали у стилі сучасного функціоналізму. Головним кольором офісу обрали білий, щоб не відволікати учнів від навчального процесу. Його доповнили смарагдовими й рожевими акцентами – брендовими кольорами школи.

У просторі Progress три зони: навчальна з п’ятьма аудиторіями, адміністративна з кабінетом директора та кухнею для викладачів, а також кафе з терасою. Його вирішили зробити вже під час реалізації проєкту. «Це зона відпочинку для учнів, де вони можуть робити своє домашнє завдання чи випити каву. Кафе можуть відвідувати й гості школи», – кажуть в Atom.

Класи розділені скляними звукоізоляційними перегородками, які візуально збільшують приміщення. «Заняття відбуваються у прозорих класах: гість може прийти у школу і побачити, як проходять уроки в аудиторіях», – пояснюють у студії.

Стіни прикрашають мотиваційні написи англійською мовою. Поруч розташовані білі стелажі, де можна залишати підручники та речі.

На вході до приміщення – гранітні плити, тому дизайнери вирішили продовжити цей простір: ресепшн і сходи до аудиторій теж зроблено з граніту. Крім того, для інтер’єру використали метал і деревину.

У школі обрали меблі від українських та закордонних брендів: Fild, Propro Слави Балбека та IKEA, світильники від Vibia.