The Village Україна розповідає, як укомплектувати дорожню косметичку, щоби вона містила всі необхідні засоби, зайняла мінімум місця та не викликала запитань на митному контролі.

Які б’юті-засоби та інструменти не можна провозити в ручній поклажі?

У ручній поклажі можна перевозити рідини, сумарний об’єм яких не перевищує літр. Водночас об’єм кожної з ємностей має становити не більше як 100 мілілітрів. Тобто навіть якщо 200-міліметрова пляшка з шампунем заповнена лише наполовину, її доведеться залишити вдома.

Косметику в рідкій формі – а до такої належить навіть зубна паста, густі креми та туш для вій – треба скласти до прозорої косметички чи пакета із застібкою. На етапі митного контролю органайзер з усіма рідинами просять викласти з сумки.

Косметичка Mango

Ціна: 199 гривень

Якщо ви переймаєтеся, що об’єм вашої рідкої косметики перевищує норму, шукайте альтернативу в твердому форматі. Це може бути сонцезахисний стік, брускове мило, твердий шампунь або кондиціонер.

Твердий шампунь Lush «Нептун»

і контейнер для нього

Ціна: 185 гривень за шампунь, 24 гривні за баночку

Дезодорант-спрей, лак для волосся та інші аерозолі краще здати в багаж. Більшість аеропортів – серед них «Бориспіль» – дозволяють проносити такі засоби на борт, однак в країні, куди ви летите, можуть бути інші правила. Щоби не ризикувати, в ручну поклажу візьміть кремовий або кульковий дезодорант.

Електробритву та станки для гоління – одноразові чи зі змінними лезами – можна перевозити в салоні літака. А от небезпечну клинкову бритву або класичну бритву з двобічним лезом варто одразу скласти до валізи.

Норми транспортації манікюрних інструментів залежать від політики аеропортів та перевізників. Як правило, ножиці з лезами до 6 сантиметрів і пилочки із заокругленими кінцями дозволяють залишити в ручній поклажі. Утім, задля уникнення непорозумінь на контролі набір для манікюру радимо транспортувати в багажі.

Як заощадити місце в багажі?

Не беріть зайвого

Напередодні поїздки з’ясуйте, чи передбачені у житлі засоби гігієни. Зазвичай готелі пропонують гостям щонайменше мило чи гель для душу, а хости з Airbnb та Couchsurfing залюбки діляться шампунем і кондиціонером. У крайньому разі мініатюри необхідних засобів можна придбати вже на місці: наприклад, у європейській мережі магазинів dm, де є окремий відділ travel size косметики.

Використовуйте мініконтейнери для перевезень

Повнорозмірні флакони й тюбики займають багато простору. Якщо ви подорожуєте кілька разів на рік, доцільно придбати набір багаторазових контейнерів для косметики. У компактних баночках та пляшечках із розпилювачем можна перевозити лосьйони, креми та інші засоби догляду.

Перелийте парфуми в атомайзер

Не варто брати в подорож цілий флакон з ароматом. По-перше, скло може розбитись під час транспортації, по-друге – навіть 30 мілілітрів парфумів для короткострокової поїздки буде забагато. Натомість пластикова ємність зі спреєм, до якої ви можете перелити улюблений аромат, має компактні розміри і навряд чи пошкодиться в дорозі.

Обирайте мультифункціональні засоби

Шампунь 2-в-1 дасть змогу обійтися без кондиціонера, а універсальний крем – зволожити шкіру обличчя та тіла. В макіяжі роль мультитаскера виконає тінт для губ і щік – він замінить рум’яна та помаду.

Придбайте travel-версії продуктів

Деякі бренди випускають мініатюрні версії своїх бестселерів об’ємом до 100 мілілітрів. Інколи набори таких мініатюр продають відразу в фірмових косметичках.

Відмовтеся від важкої тари

Замість косметики у скляних баночках візьміть із собою саше – вміст одного такого пакетика розрахований на одне використання. У пригоді стануть і семпли – зразки косметичних засобів, які роздають у магазинах і вкладають до журналів.

Які засоби можуть знадобитись у відпустці?

Дорога


Очищувальні серветки

Звичайні вологі серветки не розраховані для використання в зоні обличчя. Покладіть до сумки упаковку серветок для демакіяжу – вони миттю освіжать шкіру та за потреби знімуть залишки декоративної косметики.

Патчі

Гідрогелеві або тканинні патчі швидко зволожать шкіру навколо очей і допоможуть зняти невеликі набряки. Для авіаперельотів або подорожей потягом обирайте патчі в практичних індивідуальних упаковках. Нагадаємо, що прикладати такі наліпки можна лише до очищеної шкіри, тому попередньо не забудьте скористатися серветками.

Крем для рук і бальзам для губ

Недостатньо вологе повітря в салоні літака призводить до сухості й стягнутості шкіри. Напередодні поїздки зробіть зволожувальну маску для обличчя, а протягом перельоту тримайте під рукою живильний крем і бальзам.

Пляжний відпочинок


Сонцезахисний засіб

Для відпочинку біля моря чи басейну підберіть засіб з індексом SPF 50+. На пляжі зручно користуватись універсальним санскріном для всього тіла, та якщо ваша шкіра вирізняється чутливістю, для обличчя краще взяти окремий засіб. Детальніше про те, як правильно захищати шкіру від сонця, ми писали раніше.

Гіпоалергенний сонцезахисний крем для чутливої шкіри обличчя Apivita Suncare Sensitive SPF 50 (UVA+UVB)

Ціна: 

670 гривень

Засіб для догляду за шкірою після засмаги

Щоби в паніці не шукати сметану в місцевих крамницях, заздалегідь подбайте про відновлення шкіри після засмаги. Для лікування опіків знадобиться важка артилерія на кшталт аптечного «Пантенола», а для менш екстремальних випадків – б’юті-засоби з приміткою after sun. Зазвичай такі продукти містять екстракти ромашки та водоростей, алантоїн або інші заспокійливі компоненти. Бонус: деякі after sun засоби не лише знімають почервоніння, а й обіцяють продовжити засмагу.

Зволожувальна сироватка або маска

Зволоження – базовий етап догляду за шкірою за будь-яких умов. Утім після тривалого перебування на відкритому сонці вашого базового зволожувального крему чи гелю може бути замало. Аби запобігти зневодненню шкіри, підсильте догляд сироваткою або маскою з гіалуроновою кислотою чи алое вера.

Активний відпочинок


Сіса-крем

Якщо ви збираєтесь у похід чи плануєте опанувати рафтинг, у вашому рюкзаку точно буде аптечка. До неї – окрім пігулок і бинтів – радимо вкласти універсальний cica-крем. Засіб на основі центели азійської заспокоїть шкіру після опіків, прискорить загоєння тріщин і саден, а також пом’якшить сухі й потріскані ділянки на ліктях, колінах чи на губах.

Стійкий сонцезахисний засіб

Для занять спортом та активного відпочинку просто неба знадобиться водостійкий спрей із нелипкою текстурою. Формули «спортивних» санскрінів пристосовані до поту та води, тому вони надійно захищають шкіру навіть під час тренувань.

Сухий шампунь

Цілком можливо, що в перервах між польотами на параплані чи катаннями на гірському велосипеді ви не матимете змоги нормально помити голову. На допомогу прийде сухий шампунь, який швидко освіжить зачіску та надасть волоссю об’єм.

Міський туризм


Димка для обличчя

Димка, або міст, для обличчя – зручний засіб для експрес-догляду за шкірою. Такий спрей можна використовувати навіть на ходу, щоби швидко освіжити та зволожити шкіру та надати їй здорового сяйва.

Охолоджувальний гель для ніг

Після 20-кілометрових прогулянок новим містом ваші ноги гудітимуть від утоми. Зняти дискомфорт допоможе засіб для тонізації ніг з охолоджувальним ефектом. Масажними рухами розподіліть гель від стоп до колін – біль у м’язах мине значно швидше.

Відновлювальна маска

Дегустації локальних вин та екскурсії під палючим сонцем позначаються на шкірі не найкращим чином. Щоби на ранок не побачити в дзеркалі тьмяність, набряки та почервоніння, увечері скористайтеся відновлювальною маскою.