Сухий шампунь допомагає повернути волоссю об’єм і свіжість після носіння головного убору, коли мало часу на миття або ж просто вдома немає гарячої води. Він не потребує додаткових навиків і забезпечує чистий вигляд волоссю усього за кілька хвилин.

Вибір сухих шампунів – великий, і не завжди зрозуміло, як їх правильно обирати та чи корисно часто використовувати. Спільно з дерматологинею Іриною Літус The Village Україна з’ясовує, що треба знати про сухий шампунь.


Ірина Літус

дерматологиня клініки естетичної медицини «Літус»

Як правильно обрати

Обираючи сухий шампунь, насамперед зверніть увагу на склад. Важливо уникати сульфатів у великій кількості. Для сухого і ламкого волосся – шукайте в складі ланолін, пантенол, лецитин, адже вони сприяють його відновленню.

Якщо волосся у вас жирне, то в складі повинні бути трав’яні екстракти і дубильні речовини, які нормалізують роботу сальних залоз. Для нормального – обирайте шампунь з екстрактами рослин у складі.

Принцип дії сухого шампуню

Принцип дії сухого шампуню в тому, що він абсорбує себум – секрет, який виділяють сальні залози. Відбувається це завдяки тому, що до складу шампуню входять борошно, крохмаль, камедь і біла глина – усе це натуральні інгредієнти.

Як часто можна використовувати

Я не раджу зловживати сухими шампунями, оскільки тривале використання може викликати як алергічні реакції, так і підвищену жирність шкіри голови. Також воно призводить до того, що сальні залози закупорюються. Це може спричинити себорею шкіри (хворобливий стан шкіри, спричинений посиленим саловиділенням – ред.), тьмяність і ламкість волосся. Таким чином використовувати сухий шампунь рекомендують не частіше як двічі на тиждень.


Що купити

Фото: Alex Suprun / Unsplash