Українським університетам пропонують подати заявки на участь у програмі семінарів із кібербезпеки в Європі й отримати фінансову підтримку від Google.org. Студенти, які відвідуватимуть ці курси, здобудуть реальний досвід у галузі кібербезпеки в межах стажувань, хакатонів і роботи з наставниками.

Програму створив фонд Google.org у партнерстві з European Cyber Conflict Research Incubator (Європейським інкубатором досліджень кіберконфліктів). З нагоди запуску восьми університетам у восьми різних європейських країнах нададуть фінансування від Google.org у розмірі до мільйона доларів, а також навчальний контент та інтенсивні тренінги від ECCRI CIC, щоби допомогти студентам утілити в життя семінари з кібербезпеки. 

Більше про програму семінарів із кібербезпеки

Ця програма стане першою такого роду в Європі й підтримуватиме навчання з кібербезпеки в закладах вищої освіти, щоби розповісти студентам більше про цю галузь і роботу в ній. 

Програма також профінансує створення навчальних матеріалів для університетів із боку European Cyber Conflict Research Incubator. Зокрема ECCRI CIC розроблять перший гнучкий навчальний план із кібербезпеки, він міститиме вступний огляд теми та базові навички, які можна використовувати для підтримки громадських організацій, що найбільш уразливі для кібератак.

Навчальний план перекладуть вісьмома європейськими мовами, зокрема українською, англійською й іспанською. Він буде доступний безплатно для всіх навчальних закладів разом із вичерпними інструкціями для викладачів.

ЯК ПОДАТИ ЗАЯВКУ

Університети можуть подати заявку через спеціальний портал на вебсайті ECCRI CIC. Кінцевий термін приймання – 29 лютого 2024 року. 

Google.org разом з ECCRI CIC розглянуть і відберуть заявників, а університети, що отримають фінансування, оголосять 31 березня 2024 року.

Більше про навчання від Google.org

   

матеріал підготовлено за підтримки Google