Фонд Олени Пінчук спільно з національною мережею реабілітаційних центрів Recovery розпочав навчальну програму для психологів, які працюють з пораненими українськими ветеранами, щоб допомоги їм відновити своє сексуальне й особисте життя.

У межах проєкту міжнародні експерти діляться знаннями з українськими спеціалістами про те, як допомогти відновити сексуальне життя пораненим ветеранам. Зокрема, проведуть тренінги про особливості роботи з темою інтимних стосунків під час війни й військовими, які постраждали внаслідок бойових дій. Також поділяться вправами, техніками й матеріалами з роботи з людьми з інвалідністю.

Проєкт приділяє особливу увагу психологічним аспектам взаємодії лікарів із військовими й членами їхніх родин. На сьогодні 300 лікарів уже взяли участь у подіях, спрямованих на підвищення кваліфікації.

Тренінги для українських психологів проведуть спеціалісти з Великої Британії, США, Ізраїлю й України. Серед експертів – Метт Фоссі (Велика Британія), Томас Кірсі (Велика Британія), Хіларі Інгворд (Велика Британія), Роніт Алоні (Ізраїль), Рафі Херуті (Ізраїль), Святослава Федорець (Україна), Юлія Ярошенко (Україна).

Дізнатися про відділення у своєму місті можна на сайті проєкту.

 

Мережу Recovery заснували Віктор й Олена Пінчуки. На будівництво центрів вони спрямували 11,5 мільйона доларів, які виручили з продажу скульптури Джеффа Кунса «Мавпа з повітряних куль (пурпурна)» на аукціоні Chriestie’s у Лондоні (28 червня 2022 року).

На сьогодні центри Recovery працюють у Львові, Вінниці, Києві, Одесі (два центри) і на Дніпровщині (два центри). Відкриття нових центрів у Рівненській, Хмельницькій, Дніпропетровській області планують до кінця 2023 року. У 2024 продовжиться розширення національної мережі.