Скульптуру Джеффа Кунса Balloon Monkey 28 червня 2022 року продадуть на аукціоні Christie’s у Лондоні, повідомляє фонд Віктора Пінчука.

Цю роботу виставлять на площі Сент-Джеймс, поруч зі штаб-квартирою Christie's в Лондоні, де відвідувачі можуть побачити її з 14 червня до 3 липня 2022 року.

«Справжня цінність мистецтва полягає в тому, щоб служити людству, і сьогодні не може бути вищого покликання, ніж підтримувати народ України. … Я мав можливість відвідувати Україну багато разів як сам, так і з родиною та завжди відчував сильне почуття єдності, дружби й історії», – сказав Кунс.

Гроші від продажу скульптури передадуть на допомогу Україні. Зокрема, для важко поранених під час війни військових і цивільних громадян, які потребують термінового протезування, лікування та реабілітації для відновлення якості життя.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Оціночна вартість скульптури Джеффа Кунса Balloon Monkey (Magenta) 6–10 мільйонів фунтів стерлінгів.

У 2008 році робота Кунса Balloon Flower (Magenta) – «Квіти із повітряних куль (пурпурні)» – була так само встановлена на площі Сент-Джеймс. Її продали за рекордні на той час 25,7 мільйона доларів.

У листопаді 2014 року Balloon Monkey (Orange) – «Мавпа із повітряних куль (помаранчева)» – з тієї ж серії, що й поточний лот, досягла ціни продажу в 25,9 мільйона доларів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі