Для поранених військових у Києві почав роботу реабілітаційний центр національної мережі Recovery.

Це центр на базі державної лікарні з інноваційним обладнанням і створений за світовими стандартами інклюзивності приміщень, кажуть у Recovery. Наприклад, обладнання з функціями віртуальної реальності дозволяє пришвидшити діагностику пацієнтів.

Там розмістити два зали фізичної реабілітації, три кабінети апаратної фізіотерапії, масажні кабінети, кабінет ерготерапії, маніпуляційну, перев’язувальну й 12 палат на 30 ліжок. Загалом площа медзакладу становить 1500 м². Також зібрали мультидисциплінарну команду лікарів.

Команда планує, що до кінця 2023 року мережа Recovery буде включати десять центрів на базі державних медзакладів у Вінницькій, Дніпропетровській, Київській, Львівській, Одеській, Рівненській, Хмельницький і Черкаській областях.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Мережу Recovery заснували Віктор і Олена Пінчуки. На будівництво центрів вони спрямували 11,5 мільйона доларів, які виручили з продажу скульптури Джеффа Кунса «Мавпа з повітряних куль (пурпурна)» на аукціоні Chriestie’s у Лондоні (28 червня 2022 року).

Два центри Recovery вже працюють у Дніпрі й Одесі (перший відкрили в Дніпрі в середині березня). За оцінками команди центру, протягом року в лікарнях мережі зможуть отримати реабілітаційну допомогу більше 11 тисяч військових.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі