Онлайн-гру «Хайп проти правди», яка вчить розпізнавати дезінформацію, презентували Stratcom Ukraine і Центр інформації та документації НАТО.

Мета гри – показати, як формується інформаційне поле, чому і як виникають маніпуляції й фейки, а також підвищити медіаграмотність українців до дезінформації РФ, зокрема щодо тем, повʼязаних із НАТО.

 

 

Перед гравцями буде завдання постати в ролі медіамагната й поширювати дезінформацію, зокрема, про цінності НАТО чи допомогу Україні.

«Щоб досягти успіху, потрібно вибирати варіанти, які є явно фальшивими, маніпулятивними і вводять в оману», – кажуть творці гри. На їхню думку, такі абстрактні, але водночас близькі до реальності сценарії допоможуть навчитися розрізняти дезінформацію.

Наприкінці гри учасникам дадуть поради щодо того, як протидіяти інформаційний загрозі. Крім того, у гравців є можливість виграти два квитки й відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі: потрібно пройти гру й заповнити форму в кінці.

   

The Village Україна вже розповідали, чому родичі можуть повірити пропаганді через телевізор більше, ніж близьким людям поруч, а в соцмережах навіть люди з достатнім рівнем критичного мислення можуть поширювати фейкові меседжі через постійне емоційне перевантаження. Крім того, ми поговорили з людиною, яка працювала на ботофермі.