Спеціальний сезон подкасту «Простими словами» від The Village Україна про здоровʼя під час війни вийде в межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?». Проєкт реалізували за підтримки ВООЗ у співпраці з Координаційним центром із психічного здоров’я при Кабінеті міністрів України та ГО «Безбар’єрність».

Олена Зеленська вперше дала інтервʼю подкасту, ведучим «Простими словами» Марку Лівіну та Софії Терлез. Дебютний епізод сезону з першою леді України й ініціаторкою програми «Ти як?» слухайте вже 29 червня. Перша леді розкаже про стосунки в сімʼї під час війни, важливість спорту і якісного сну. Також обговорили, які книжки зараз читають у родині президента.

Загалом буде десять епізодів про те, як піклуватися про власне тіло й ментальне здоровʼя в умовах війни. Ведучі «Простими словами» Марк Лівін і Софія Терлез обиратимуть десять проблем, які прямо чи непрямо впливають на травмування під час війни.

Тема кожного епізоду – це запитання «Ти як» і коротка відповідь. Наприклад, про сон, харчування або нервову систему. Нові серії виходитимуть щотижня або ж раз на два тижні.

Всеукраїнську програму ментального здоров'я «Ти як?» запустили за ініціативи Олени Зеленської навесні 2022 року. Програма має на меті допомогти українцям знайти джерело сили, а також створити систему сервісів і послуг, які зможуть підтримати людину, коли вона не справляється самостійно. Серед амбасадорів проєкту – співак Monatik, співзасновник Banda Agency Павло Вржещ і видавець The Village Україна Марк Лівін.


«Простими словами» – це подкаст про психологію, який виходить із 2019 року. У проєкту вийшло п’ять сезонів, окрім інтерв’ю та бонус-епізодів. Ведучі проєкту: Софія Терлез – клінічна психологиня, парна й сімейна терапевтка, Марк Лівін – журналіст і письменник. Подкаст можна підтримати донейтами на платформі Buy Me a Coffee.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі