Для українців запустили Всеукраїнську програму піклування про ментальне здоровʼя «Ти як?», повідомляється на сайті Президента України.

Для цього створили спеціальну сторінку «Ти як?», де зібрали контакти, посилання, поради, продукти, а також різні техніки, які мають допомогти піклуватися про власне ментальне здоровʼя.

Чому це важливо?

Понад 90% українців мали хоча б один із симптомів тривожного розладу від початку повномасштабного вторгнення, а 57% перебувають у зоні ризику розвитку ментальних порушень, ідеться в дослідженні, яке Gradus Research провели до запуску «Ти як?»

Фахівці розповідають, що українці не мають звички звертатися по психологічну допомогу, адже 31% громадян не вважає свої проблеми «достатніми», а 61% не знає, куди звертатися. Місія проєкту – змінити це й сформувати в Україні культуру піклування про ментальне здоровʼя.

Це ініціатива першої леді Олени Зеленської, яку втілили за допомогою МОЗ України, ГО «Безбарʼєрність» й Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Києві навесні 2023-го планують відкрити перший тренінговий центр психологічної стійкості. Там проводитимуть профілактику вигоряння на роботі, навчать справлятися зі стресом і надавати першу психологічну допомогу, зокрема військовим і членам їхніх родин.


Український стартап Anima визначає стан психіки через вебкамеру. Ми поспілкувалися зі співзасновником Романом Гавришем про те, як технологія допомагає запобігти розладам психіки.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі