Оксфордський словник англійської мови назвав слово 2022 року. Ним стало слово «режим гобліна» (goblin mode).

«Режим гобліна» сленговий термін, який описує поведінку, що відкидає соціальні норми й очікування. Її характеризують як «невибачливо самопоблажливу, ледачу, неохайну або жадібну».

Уперше цей термін вжили у Twitter у 2009 році, а вірусним він став у лютому 2022 року. Популярності набув після помякшення карантинних обмежень, коли люди стали частіше виходити з дому й «відкидали ідею повернення до «нормального життя» чи бунтували проти недосяжних естетичних стандартів, що показують соціальні мережі».

Друге місце за популярністю посіло слово «метавсесвіт». Його описують як «гіпотетичне середовище віртуальної реальності, де користувачі взаємодіють з аватарами одне одного й своїм оточенням захопливим способом, який іноді розглядається як потенційне розширення або заміна інтернету чи соціальним мережам». Використання цього слова зросло майже вчетверо, як порівнювати з 2021 роком.

На третьому місці опинився хештег #IStandWith, що використовують у соціальних мережах для висловлення солідарності з певною справою, групою чи особою. Цей хештег стали частіше використовувати в березні 2022 року після повномасштабного вторгнення РФ, щоби висловити підтримку Україні.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


За версією Оксфордського словника, словом року у 2021 році стало vax. У 2020 році Оксфордський словник не зміг назвати єдине слово, яке б найсильніше характеризувало цей рік, оскільки таких слів виявилося «безпрецедентно багато». Натомість лінгвісти зробили цілий «календар слів».


За версією американського словника Merriam-Webster словом 2022 року став «газлайтинг».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі