Навчальний рік в очному форматі розпочнеться в близько 3500 тисячі шкіл, повідомив начальник головного управління загальної середньої й дошкільної освіти МОН Юрій Кононенко, пише Укрінформ.

Загалом в Україні працюватимуть майже 13 тисяч шкіл. У змішаному режимі – близко 3800 шкіл, тобто діти вчитимуться й очно, і дистанційно. А повністю онлайн працюватиме більшість – 5497 закладів освіти, розповів Кононенко. 

У змішаному або очному форматі вчитимуться у 57% шкіл України. Але якщо укриття, яке є в школі, не вміщає всіх учнів і персонал, то школи можуть переходити з повністю офлайн на позмінне чи змішане навчання. Кожна школа обирає форму навчання автономно, але за рекомендаціями військової адміністрації. І може змінювати її протягом навчального року за бажанням батьків або якщо зміниться безпекова ситуація в місті, додав Кононенко.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Києві із 421 муніципальної школи винятково онлайн працюватимуть 22 навчальні заклади, оскільки в їхніх приміщеннях і в кроковій доступності від них немає укриттів.

Загалом в Україні вже половина шкіл облаштовані укриттями, і ця цифра постійно зростає, кажуть у Міносвіти.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі