В Україні близько 50% шкіл облаштовані укриттями, заявив перший заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко, пише «Укрінформ».

За його словами, ця цифра постійно зростає.

Вітренко додав, що міністерство запропонувало перед початком навчального року провести батьківські збори в укриттях, щоб батьки могли оцінити якість сховища й ухвалити рішення щодо формату навчання своєї дитини.

Фото: Тернопільська ОДА 

Заступник міністра зазначив, що погоджувати відкриття тієї чи тієї школи в очному режимі мають військові адміністрації. Вони мають визначитися з форматом навчання до 1 вересня.

За даними Мінцифри, 4032 українські школи подали заявки на підключення Wi-Fi в укриттях, із них 962 уже підключають укриття до Wi-Fi.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Навчальний рік 2022–2023 розпочнеться 1 вересня й триватиме на місяць довше.

Залежно від безпекової ситуації в регіоні форма навчання може бути очною, дистанційною чи змішаною. Під час повітряної тривоги освітній процес переривається. Учителі й учні мають організовано прослідувати до укриттів і залишатися там до завершення тривоги.

За даними військової адміністрації, у Києві станом на середину серпня рекомендували відкрити для навчання в очному формі 740 комунальних шкіл та садочків (майже 70%), оскільки вони мають укриття. Школи, біля яких немає укриттів, працюватимуть у режимі онлайн.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі