Фастфуд-мережа McDonald’s починає відновлювати роботу в Україні після понад пів року призупинення операцій. Почнуть працювати в Києві завтра, 20 вересня – винятково в режимі доставки страв із трьох закладів на лівому березі спільно з партнером Glovo.

Редакція The Village Україна у форматі бліцінтерв’ю поставила головні запитання щодо перезапуску McDonald’s у форматі доставки генеральному менеджеру Glovo в Україні Євгену Тришину.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Перше та головне запитання стосується навантаження на сервіс швидкої доставки Glovo: оскільки відновлювати роботу в Україні McDonald’s почав із функції McDelivery винятково з Glovo, запитуємо, як команда готується до запуску.

«Ми усвідомлювали, що з перезапуском [McDonald’s] навантаження на сервіс буде дуже високим, адже ресторани спочатку працюватимуть лише на доставку з Glovo, а фізичні продажі, як і McDrive, будуть недоступні. Однак ми готові до цього – наприклад, з початку осені активно збільшуємо кількість кур’єрів, щоби покрити попит користувачів», – відповідає в коментарі The Village Україна генеральний менеджер Glovo в Україні.

McDonald’s і Glovo співпрацюють із 2018 року, іспанський сервіс швидкої доставки став першим партнером, який запустив доставку з McDonald’s в Україні. «Цей партнер завжди був серед найбільших для Glovo. До початку повномасштабного вторгнення Росії частка замовлень із мережі McDonald’s у різних містах, де працює наш сервіс, складала від 15% до 40%», – розповідали в Glovo раніше.

За словами керівника Glovo в Україні, ексклюзивність співпраці зберігатимуть і надалі. «Glovo першими з усіх сервісів доставки почали співпрацю з McDonald’s в Україні ще чотири роки тому. І сьогодні ми залишатимемося єдиною службою, яка доставлятиме замовлення з мережі ресторанів і після запуску фізичних локацій», – додає Тришин.

На запитання, чому відновлення роботи обрали саме три локації на лівому березі (це заклади на вулицях Бажана, 3-В і Гришка, 7, а також на проспекті Гагаріна, 2-А) та чи пов’язано це з ризиками щодо перевантаження ресурсів McDonald’s і Glovo, у сервісі відповідають, що перелік ресторанів, які першими відновлять роботу в Києві, визначив McDonald’s.

«Ми підтримуємо нашого партнера та розширюватимемо можливості доставки з мережі ресторанів відповідно до відкриття наступних локацій. Як лідер ринку Glovo може підготувати процеси для такого запуску на високому рівні, щоб задовольнити очікування користувачів на швидку доставку улюблених мільйонами українців страв», – доповнює в коментарі керівник українського представництва Glovo.


 Раніше редакція The Village Україна розповідала, як український ресторанний ринок працював без McDonald’s. Також ми запитували в Glovo, як сервіс працює в умовах повномасштабної війни.