Arirang – це ресторан корейської кухні, що вже понад 20 років працює в Києві. З вересня заклад відновив роботу на новій локації поблизу станції метро «Політехнічний інститут» на Берестейському проспекті. Відкриття в тестовому режимі відбулося 1 вересня.

 Arirang

Де: м. Київ, Берестейський проспект, 31

Коли: 11:00–22:00

Instagram

Arirang – це, певно, найстаріше «Нове місце» в історії The Village Україна. Ресторан відкрили в Києві на початку 2000-х, але під назвою Arirang він почав приймати гостей у 2007 році, розповідає власник Дмитро Кан. «Це перший ресторан корейської кухні в Києві, але для нас це сімейний бізнес. Спочатку його запустила моя мама. Вона народилася в [корейській діаспорі] в Узбекистані, а тоді переїхала в Київ», – пояснює Кан. 

Після початку повномасштабного вторгнення Arirang тимчасово припинив роботу в приміщенні на вулиці Антоновича неподалік від Либідської площі. Власник розповідає, що команда хотіла відновити заклад, але в перший рік після 24 лютого це було зробити складно – передусім через проблеми з імпортом із Південної Кореї. До того ж виникли проблеми з локацією: «Власники приміщення просто не могли так довго чекати».

Нову локацію для Arirang знайшли поблизу станції метро «Політехнічний інститут». Вхід до ресторану – з боку Берестейського проспекту (раніше – проспект Перемоги), на другому поверсі будівлі. «Ми спочатку приглядалися до інших районів, але врешті обрали це приміщення. Тут приблизно стільки ж посадкових місць, скільки й на попередній локації, але вони в одній залі, а не в чотирьох», – розповідає Кан. У новому Arirang приблизно 60 посадкових місць, більшість із них – за столами, обладнаними спеціально для корейського барбекю: із металевою поверхнею та витяжкою згори. 

 «Головна відмінність нового Arirang від старого – ми спеціально продумали все для барбекю. На щастя, нам вдалося зберегти команду, також раніше ми запрошували шеф-кухаря з Південної Кореї», – розповідає власник. Наприклад, для корейського барбекю можна замовити мариновану яловичину пульгогі, її подають із листям зеленого салату, огірком, кунжутною олією та пастою танжан. Вартість – 280 гривень за 250 грамів. 

Дмитро Кан радить також скуштувати чапче (270/320 грн) – бататову локшину з морепродуктами й овочами, яку заправляють фірмовим соусом. До них замовляємо корейські роли кімпаб (220 грн) – із шинкою, маринованим дайконом, морквою та кімчі. Також можна обрати пельмені: варені мульманду (260 грн за 400 г), смажені кульманду (260 грн за 400 г) чи парові тінманду (260 грн за 400 г). 

Ще одна велика категорія – 13 видів супів. Усі можна замовити у звичайній порції (400–550 грамів) та великій – від 550 до 750 грамів. «Порції XXL ми радимо на компанію», – кажуть в Arirang. Наприклад, готують рамьон із яєчною локшиною (210 грн за 500 г), кімчі тіге (250 грн за 400 г) на основі кімчі або согогі джонколь (350 грн за 550 гр) – м’ясний бульйон із яловичиною, батовою локшиною, тофу й овочами. 

З меню:

Рамьон – 210 грн

Чапче – 270/320 грн

Токпоккі – 285 грн

Кімчі покум паб – 220 грн

Кімпаб – 220 грн

Бібім паб – 225 грн

Омрайс – 230 грн

Пульгогі жонсік – 240 грн

Кунманду – 260 грн

Тінманду – 260 грн

Наразі в новому Arirang немає алкогольних напоїв, але згодом їх планують ввести, розповідає Кан. Окрім того, у закладі працює магазин продуктів із Кореї, де можна придбати рамьон швидкого приготування, токпоккі, снеки та напої.

Фото: Серж Хуцану для The Village Україна