Оновлення 12 квітня: «Від завтра «Молодість» приймає естафету від кафе Shalom та починає працювати як «Паляниця». Є в цьому щось символічне – годувати стареньких в «Молодості», – пише Алекс Купер. Таким чином «Паляниця» в Shalom переміститься в «Молодість».

Оновлення 9 квітня: «Ми вирішили зробити цей проєкт постійно діючим. Зробимо благодійний проєкт, який буде годувати стареньких киян та соціально не захищені верстви населення, а, можливо, й інші міста на постійній основі. Розглядаємо декілька варіантів: адресна доставка та створення окремих закладів, можливі інші варіанти», – пише співзасновник Алекс Купер.


Безкоштовний ресторан для київських пенсіонерів «Паляниця» відкрили біля площі Льва Толстого.  Відкриття відбулося в суботу, 19 березня.

«У цю суботу за адресою Велика Васильківська, 49–А запрацює перший заклад для пенсіонерів. Щодня з 12:00 до 15:00 гарячі обіди чекають на дідусів та бабусь. Можна поїсти всередині або взяти з собою», – анонсував співзасновник Алекс Купер (Kyiv Food Market, «Молодість», Shalom), який розвиває проєкт із Михайлом Бейліним (La Famiglia) та Андрієм Родіонцевим («Верес»).

«У перший день годуємо 500 людей на місці, ще 300 порцій розносять волонтери. Думаю, проєкт буде робити 1200-1500 порцій на день», – коментує The Village Україна перший день роботи Купер. 

Оновлення 20 березня: Команда повідомила, що три наступні заклади формату відкриють 22 березня на трьох інших локаціях мережі «Черноморка»: на Подолі (вулиця Ярославська, 5/2), Осокорках (вулиця Княжий Затон, 16–Д) та Деміївці (проспект Науки, 8).

Купер додає, що дякує власникам мережі «Черноморка» «за надання закладу, команди й довіри». Також подяку висловлюють виробнику «Наша ряба» за надання курятини й Анні Макієвській (Bakehouse) за хліб.

Купер додає в коментарі The Village Україна, що це перший заклад мережі, планують запустити ще кілька безкоштовних ресторанів по місту.

«Також закликаємо власників інших закладів приєднатися до нашої ініціативи. Ми забезпечуємо продуктами та допомагаємо знайти волонтерів і кухарів», – доповнює Купер.

UPD. Ще один заклад відкриють 22 березня біля метро «Лівобережна» (вулиця Раїси Окіпної, 8), у приміщенні закладу Kitaika.

UPD. Новий заклад відкриють 28 березня в приміщенні Shalom біля метро «Арсенальна» (вулиця Мазепи, 5).


Працює «Паляниця» на локації ресторану «Черноморка» між станціями метро «Площа Льва Толстого» та «Олімпійська». Раніше в цьому приміщенні був заклад Al Faro.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі


Коли

12:00-15:00

Де

м. Київ, вулиця Велика Васильківська, 49–А



Обкладинка: «Паляниця»