«Будинок великого дива» – це заклад на вулиці Великій Васильківській біля станції метро «Олімпійська». Двоповерховий ресторан допомагала запускати ресторанна компанія Rest Emotion («Тісто, сир і тітка Белла», Naprosecco, Charles Baker). Відкриття в тестовому режимі відбулося в червні.

Фото: Марго Дідіченко для The Village Україна

Концепція

«Будинок великого дива» – це заклад неподалік від НСК «Олімпійський», формат якого визначають як міське кафе. «Ми хотіли створити місце, де можна було б і поснідати, і пообідати, і повечеряти. А ще випити вечірній коктейль на балконі», – розповідають у компанії Rest Emotion, яка консультувала запуск, а раніше запустила, зокрема, ресторан італійської кухні «Тісто, сир і тітка Белла» та ресторан грузинської кухні «Ой, мамо! Це було в Тбілісі».

 «Будинок великого дива»

Де: місто Київ, вулиця Велика Васильківська, 47

Коли: 09:00–22:00 (будні), 10:00–22:00 (вихідні)

Телефон: 093 799 92 32

Instagram

«Ми хотіли відновити відчуття дива, яке знайоме нам із дитинства та яке нелегко зберегти в дорослому житті, – додає маркетинг-директорка Тетяна Семенець. – Диво в нас у незвичайній подачі страв і сервісі. У нас немає шеф-кухаря чи офіціантів, є чародій на кухні та чародії та чародійки в залі».

Наразі заклад працює в режимі 11:00–22:00, з часом планують перейти на графік із 10:00 до 23:00. Відкриття закладу відбулося в червні, але офіційну подію-відкриття планують провести згодом.

Локація

«Будинок великого дива» розташований на перших двох поверхах будівлі на вулиці Великій Васильківській між станціями метро «Олімпійська» та «Площа Льва Толстого». Перший поверх приміщення використовували як комерційну нерухомість, на другому ж раніше була квартира. «Ми довго чекали, коли буде можливість залучити другий поверх та об’єднати ці два приміщення. Хотілося створити відчуття одного великого будинку та домашнього затишку всередині», – розповідає Тетяна Семенець.

На першому рівні облаштували відкриту кухню та посадкові місця за круглим комунальним столом й окремими столами. На другому, крім традиційної посадки й сервісного бару, планують відкрити барну стійку та кілька посадкових місць на балконі.

У просторі зробили акцент на цегляну кладку післявоєнної будівлі, на другому поверсі на одній зі стін намалювали мапу світу із написом «У світі багато різних див, найбільше – ти». Посадкові місця вздовж стін облаштували як лавки: «Хотілося додати в інтер’єр власне київських акцентів». Відповідала за дизайн команда Kaso Studio.

Загалом у «Будинку великого дива» приблизно 100 посадкових місць. Наразі приймають гостей на літньому майданчику на кілька столів перед фасадом, у процесі зведення тераси. 

Кухня

Наразі в меню «Будинку великого дива» п’ять основних страв, кілька пропозицій сніданків, а також стартери, брускети й десерти. «Це здебільшого європейська кухня з незвичайною подачею, також пропонуємо хіти на зразок севіче», – розповідають у Rest Emotion. За кухню відповідає шеф-кухар Олександр Огороднік, який раніше працював су-шефом у закладі Follower.

«Дуже особливі панкейки» (180 грн)

Сніданки в закладі пропонують до 12:00 в будні й до 13:00 у вихідні. Подають їх на етажерках, до страв додають намазки та соуси. До прикладу, «Дуже особливі панкейки» (180 грн) готують із додаванням шпинату, а подають із хлібом і кількома різновидами мезе на зразок томатного хумусу. До солодких сніданків на кшталт власної версії лінивих вареників подають солодкі додатки. До всіх сніданків – келих просекко.

«Дикі танці лосося та рису» (210 грн)

Серед основних страв – «Дикі танці лосося та рису» (210 грн), у якій стейк із лосося подають із рисом у тайському стилі з манго-кремом. Також пропонують «Бургер під сирним душем» (160 грн) і «Чарівний стейк у перцевому соусі» (260 грн). Зі стартерів можна замовити севіче із сібаса чи лосося, а також чотири різновиди брускет.

З меню:

Яйця «Бенедикт» – 180 грн

Крем-сюзет – 180 грн

Скрембл-тост з авокадо – 180 грн

«Дуже, дуже ліниві вареники» – 180 грн

Севіче із сібаса – 210 грн

Брускета із прошуто – 69 грн

Крем-суп із кукурудзи – 110 грн

Стейк індички на спаржі – 210 грн

White Espresso Martini – 160 грн

Персиковий лимонад із бузиною – 70 грн

Фірмовий десерт – «Три шоколади» (160 грн), який пропонують у деконструйованому вигляді. Три різновиди шоколаду (темний, молочний й із сиром дорблю) – із шоколадними крихтами, сезонними ягодами та пудрою з малини. До страв пропонують Bellini, а також твісти на коктейлі Clover Club, Mai Tai та Espresso Martini.