Good Girl – це новий заклад від співзасновниці Milk Bar на вулиці Мечникова біля станції метро «Кловська». Особливістю ресторану є відмова від продуктів, що містять білий цукор і лактозу. Натомість тут пропонують соки, смузі та рослинне молоко власного виробництва. Відкриття Good Girl відбулося 16 березня.

Фото: Олег Авілов

 Підпишись на Telegram-канал ТЕСТОВИЙ РЕЖИМ – дізнавайся про нові заклади міста першим.

Концепція

Good Girl називають «рестораном хорошої їжі». «Ми віримо в красиву, смачну та корисну їжу, а також якісні продукти, приготовані так, щоб зберегти їхні найкорисніші якості», – розповідають у закладі від співзасновниці Milk Bar і Dogs & Tails Анни Козаченко.

«Чому ми обрали назву Good Girl? Хорошим бути складно, але краще все-таки обирати хороші продукти і хорошу їжу», – розповідає шеф-кухар Good Girl Олександр Катаєв, який раніше співпрацював із засновниками у Milk Bar та Dogs & Tails. Фахівець з Москви додає, що вважає концепцію закладу продовженням тренду на відповідальне споживання. «Для когось їжа є чимось буденним, а для когось – це чесний, зрозумілий і правильний вибір. Пити хороше вино, їсти страви з якісних продуктів – це все рішення, які ми щоденно ухвалюємо. Але саме такі речі наповнюють наше життя», – каже Катаєв, який розробляв концепцію простору спільно з американським ресторатором Айзеком Корреа (Milk Bar, Correas).

 Good Girl

Де: м. Київ, вулиця Мечникова, 7

Коли: 08:00-23:00 (будні), 09:00-23:00 (вихідні)

Телефон: 097 737 38 38

Facebook

Особливість Good Girl – повна відмова від продуктів із вмістом білого цукру та лактози. Не використовують у ресторані й червоне м’ясо. «Насамперед ми про натуральні і смачні страви. Аби підкреслити їхній смак, нам не потрібні підсолоджувачі чи спеції», – розповідає Катаєв.

Локація

Good Girl розташували у післявоєнній будівлі одразу біля виходу зі станції метро «Кловська» з боку Good Wine. Раніше в будинку працювала аптека, кажуть у закладі. Після відкриття Good Girl вулицю Мечникова є ще один привід називати «головною ресторанною вулицею Києва».

За архітектурний проект закладу відповідала команда Дениса Беленка, який готував для власників і Milk Bar, а цього місяця запустив Adelle для «Ресторанів Гусовських». Скрізь високі панорамні вікна – поєднання бетону та зелені. У Good Girl розповідають, що як один із референсів використовували проект закладу Flax & Kale у Барселоні. Прикрасили інтер’єр великими композиціями сухоцвітів, а також моделлю спортивного автомобіля. «Це була ідея Дениса», – каже шеф-кухар Катаєв.

У Good Girl близько 70 посадкових місць, розділили їх за основною залою, меншим простором із написом «Have You Been Good?», а також барною стійкою з вітриною смузі та соків. У майбутньому в закладі планують облаштувати літній майданчик на платформі перед фасадом.

Кухня

Меню Good Girl розділили на дві категорії: обід і вечеря. До 16:30 у закладі пропонують сніданки та страви денного меню, а після 17:00 запрошують на вечері за келихом вина. «До 16:30 у нас діє денне меню з кашами, тостами, гранолою, випічкою без цукру і лактози, а також супами, салатами і основними стравами. Увечері ж будемо чекати вас на вишукані вечері з восьминогом чи стейком із цвітної капусти», – кажуть у ресторані.

Під час переналаштування кухні з 16:30 до 17:00 гості можуть замовити на барі соки холодного віджиму та смузі власного приготування, а також взяти з собою десерти від шеф-кондитера Milk Bar Катаєва.

«Для нас було важливо отримати якомога більш якісні продукти. Наприклад, якщо ми пропонуємо половину курча, то це курка з фермерського господарства під Києвом, якому ми довіряємо. Так само замовляємо у локальних фермерів, приміром, руколу та шпинат», – розповідає Катаєв. Додає, що принципово важливо було готувати певні продукти власноруч. Приміром, на розробку кокосового йогурту власного виробництва витратили чотири місяці. Власноруч у Good Girl готують й смузі, соки, а також чотири види рослинного молока.

Смузі-боул (179 грн)

Денне меню:


Зелена каша – 149 грн

Безглютенова вівсянка – 145 грн

Лляна каша – 179 грн

Смузі-боул – 179 грн

Авокадо-тост – 210 грн

Яйця «Бенедикт» – 169 грн

Суп із білими бобами, кейлом, томатом і перцем – 120 грн

Помаранчевий салат – 215 грн

Салат із манго – 215 грн

Дикий рис – 270 грн

Локшина з лососем – 315 грн

Вечірнє меню:


Бульйон із білими бобами, томатом, кейлом і перцем – 145 грн

Салат із маринованим гарбузом – 169 грн

Салат із несправжнім рокфором – 179 грн

Севіче з тунця – 189 грн

Половина фермерської курки – 260 грн

Бургер Good Girl із індичкою – 245 грн

Бургер Good Girl із вегетаріанською котлетою – 245 грн

Восьминіг із чорним рисом – 495 грн

Стейк із цвітної капусти – 199 грн

Норвезька форель – 359 грн

Гуакамоле з чипсами зі спельти – 180 грн

Сніданок Good Girl (265 грн) і смузі Aloe Antistress (129 грн)

Серед іншого в Good Girl радять скуштувати фірмовий сніданок (265 грн), у який входить авокадо-тост, кокосовий йогурт з ягодами і гранолою, а також варене яйце. Смузі-боул (179 грн) також готують на смузі власного виробництва, додають полуницю, банан, гранолу та горіхи.

Однойменний бургер Good Girl (245 грн), доступний і в денному, і у вечірньому меню, пропонують в двох варіантах – з індичою та вегетаріанською котлетами відповідно. Бріош для бургера готують на кокосовому молоці. Тост з авокадо (210 грн) також пропонують у двох видах – з цукіні та креветками. Готують тост на гречаному цільнозерновому хлібі від пекарні Bakehouse з Good Wine.

«Паста з цукіні» (210 грн)

«Паста з цукіні» (210 грн) – це страва, у якій замість пасти подають тонко нарізані протяжні шматочки кабачка. Подають її з болоньєзе з індички фермерського виробництва.

На 100% органічними називають у Good Girl й напої власного виробництва. «Ми відтискаємо соки на машині холодного віджиму без цукру, стабілізаторів і консервантів», – розповідає бар-менеджер закладу Антон Бабій.

У першій лінійці сезонних соків Good Girl зробили акцент на локальні продукти на зразок яблук, моркви, гарбуза та буряка. Наприклад, пропонують сік Clean Skin (95 грн) з поєднанням гарбуза, імбиру, моркви та апельсина й Iron Man (95 грн), якому червоного забарвлення надає буряк. Вісім видів соків (69-110 грн) продають у скляних пляшках на 300 мілілітрів, їх можна взяти з собою з вітрини. Смузі, своєю чергою, пропонують у семи видах – від поєднання алое та естрагону в Aloe Antistress (129 грн) до міксу банана, арахісу та фініків в After Gym (129 грн).

Оскільки в Good Girl відмовилися від лактози, молочні кавові напої пропонують лише на рослинному молоці. Наприклад, капучино готують на кокосовому (69 грн), мигдалевому (89 грн) і молоці із земляного мигдалю чуфа та рису басматі (110 грн). Також у кавовій карті Good Girl – еспресо (50 грн), подвійне еспресо (55 грн) і фільтр-кава (55 грн). «Ми намагаємося досягнути якомога кращого балансу смаку рослинного молока з кавою, тому спеціально пропрацьовуємо профілі обсмажування з постачальником Finca», – каже бар-менеджер Бабій.

Окрім того, в асортиментів напоїв Good Girl кілька видів чаю: «Ягідний збір» (75 грн), «Гречаний» (75 грн), «Імбир-куркума» (75 грн), «Копорський чай із липою» (55 грн) і «Дика чорниця» (55 грн). Також пропонують матчу на рослинному молоці (75-115 грн), лате-куркума (55-95 грн) і Boba Milk (79 грн), а також полуничне (69 грн) і фундукове какао (89 грн). До вечірніх позицій підібрали біодинамічне вино від Frank Wines.