Slurp – нова раменна на місці точки з супом Фо і пастрамі-сендвічами Bite&Go поблизу Бессарабського ринку. Відкрили заклад три співзасновники: Владислав Максимов, Євген Мензелевський та Вікторія Гусак. Співвласник бару Loggerhead Максимов мав досвід співпраці з Мензелевським у ресторані в’єтнамської кухні Tin Tin.

Концепція

Bite&Go знали як місце, яке популяризувало у Києві суп Фо та пастрамі-сендвічі. Невеликий заклад на початку бульвару Шевченка запустив співзасновник бару Loggerhead Владислав Максимов. Власне, з осередком барної культури Києва Bite&Go ділив кухню. «Ми почали просувати культуру Фо, і врешті вона стала загальним трендом. Тому вирішили відкрити повноцінний ресторан в’єтнамської кухні Tin Tin. Своєю чергою, ця локація має невелику площу. Як на мене, тут повинен жити моноформат», – пояснює рішення Максимов. Додає: пастрамі-сендвічі, на які раніше приходили у Bite&Go, тепер подають у його іншому закладі, «Food Простір».

 Slurp

де: Київ, бульвар Тараса Шевченка, 1

коли: 09:00-22:00 (кухня працює з 12:00)

Телефон: 098 118 89 11

Facebook

Для локації поруч із Бессарабкою обрали моноформат локшини. Партнером Максимова на цьому проекті став Євген Мензелевський – колишній шеф-кухар Tin Tin, який має досвід роботи у локальних ресторанах у В’єтнамі.

«Я запустив Tin Tin і передав його у надійні руки шеф-кухаря Іллі Сьоміна, – розповідає Мензелевський. – Не люблю терміна “бренд-шеф”. Це дуже гучне звання. Усе простіше: у Slurp немає жодного бренду, ми просто намагаємося готувати смачну їжу».

Мензелевський розробив для Slurp меню, разом із співвласниками вони продумали загальну концепцію закладу. В її основі – культура slurp, що дослівно перекладається як «сьорбання». Це культура споживання локшини, пояснюють у закладі. Вона передбачає споживання локшини максимально гарячою – звідси і характерний звук. На сетах у Slurp – спеціальна інструкція із сьорбання.

Керівники Slurp розповідають, що черпали натхнення із традиційних японських рамен-шопів, а також закладів цього формату, що працюють у Європі. Зокрема, залишилися під враженням від Cocolo Ramen у Берліні.

Інструкція з сьорбання:

 Візьміть палички і дістаньте з піали трохи локшини. Візьміть менше, ніж, на вашу думку, вам потрібно.

 Підніміть локшину так, щоб вона не торкалася піали.

 Вмокніть локшину у піалу, щоб зібрати трохи бульйону.

 Піднесіть локшину до рота. Складіть губи, ніби аеруєте вино або п’єте дуже гарячу каву.

 Всмоктуючи локшину, уявляйте собі, ніби до рота вона їде повітряним тунелем. Сьорбайте швидко, сьорбайте гучно.

 Віднайдіть ритм локшини. Сьорбніть трохи рамену, відкусіть шматок свинини, відпийте бульйону і повторіть.

 Щойно скінчивши з локшиною, піднесіть піалу до рота та допийте пряний бульйон.


Владислав Максимов

співзасновник Slurp

Cocolo Ramen – це один із найкращих рамен-шопів у Європі. Щоб потрапити до закладу, на вході довелося чекати півтори години. Причому нам сказали, що це була ще коротка черга. Інколи можна чекати й 3-4 години. Нас здивувало, що це дуже просте місце, з мінімальною увагою до інтер’єру. Страви подають у побитих тарілках. Але людям усе одно – вони просто насолоджуються їжею.

Ми сиділи у Cocolo, потім до нас підсіла вагітна дівчина. Як виявилося, це була португалка, яка працює у Бельгії, але за японським раменом приїхала до Берліна. Запитуємо у неї: «Так навіщо їхати так далеко?». А вона відповідає: блін, ну тут же так смачно. Тобто люди йдуть за смаком. Ми сподіваємося, що у нас буде так само.


Нині Slurp працює у тестовому режимі. Двері закладу відчиняють зранку, але кухня починає працювати з 12:00. Зачиняється Slurp о 22:00, але останнім часом клієнти затримуються у закладі до 22:30.

Локація

У Slurp 18 посадкових місць. Зокрема, протяжний шкіряний диван біля стінки з високими барними стільцями. Планування після Bite&Go відчутно не змінилося: це досі компактна локація з підйомом і стійкою напроти входу. При вході в очі одразу впадає неоновий напис Slurpers Are Welcome.

«Дизайн, музичний супровід, додаткові послуги – це все другорядні речі. На першому місці для нас їжа», – каже співзасновник Євген Мензелевський. В оформленні інтер’єру власники вирішили використати вже наявні елементи декору. Приміром, у відомі за Bite&Go декоративні відра поклали кольорові лампочки.

За словами керівників Slurp, яскраві неонові акценти підкреслюють простоту стін. До того ж вони навмисне підбирали джерела м’якого світла. Згодом обіцяють прикрасити неоном стелю, а на стінах розвісити картини у стилі поп-арт з азійськими мотивами.

Кухня

«У нас маленьке меню, але для того, щоб відточити його, довелося витратити чимало часу», – розповідає Євген Мензелевський. В асортименті Slurp базові страви паназійської кухні: рамен, а також супи Фо Бо (119 грн) і Нам Че (119 грн).

Окрім того, у закладі є спеціальні пропозиції, які будуть періодично змінюватися. Наприклад, зараз це рамен з вугрем на бульйоні із в’яленої груші (169 грн). «По суті, це несолодкий узвар, у якому є вугор із соусом унагі та кімчі», – доповнює Мензелевський. Серед іншого у майбутньому він планує ввести як спецпропозицію суп Бун Бо Хуе з рисовою локшиною і в’єтнамськими ковбасками, освоєний у меню Tin Tin.

Утім, основне меню Slurp пропонує максимально прості страви – супи і рамен. Рамен можна замовити за допомогою своєрідного конструктора: на свій розсуд обрати бульйон і м’ясний компонент. При цьому ціна за рамен залишиться однією – 139 грн.


Євген Мензелевський

співзасновник Slurp

Рамен – найбільш популярний фаст-фуд у світі. Не треба замовляти перше, друге і десерт – можна просто замовити рамен. Це завжди велика, смачна і ситна порція.

Меню ми розробили таким чином, щоб прискорити процес замовлення та підготовки страв. Усі меню одноразові: гість позначає свій вибір, обирає бульйон і м’ясо і передає на кухню. Формат конструктора дає змогу комбінувати смаки, щоразу куштувати щось нове.


Бульйон пропонують у двох видах: солоний і насичений міса, на основі ферментованої сої, та більш легкий дасі – з водорослями комбу і копченою стружкою тунця. М’ясо на вибір: традиційна свинина із соусом шою, качине філе у п’яти китайських спеціях, яловичина в азійському барбекю та копчена курка. Як і більшість продуктів у Slurp, копчена курка у закладі власного виробництва.

«Надалі ми плануємо змінювати меню, додавати нові спеціальні позиції. Але основа концепції, локшина, неодмінно залишиться», – додає Мензелевський.