The Village Україна дізнається, що актуально купувати на ринку цього сезону.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – вся їжа міста в одному місці.

Ектор Хіменес-Браво


шеф-кухар (BAO, NAM, Bo. Pastry)

На відміну від багатьох інших країн, в Україні є всі чотири пори року. Тому важливо заготовляти продукти з літа на зиму. Ми робимо це і в BAO, і в NAM, і в Bo. Pastry. Влітку ми купуємо тонни фруктів та овочів, аби заморозити їх на холодну пору року. Із них робимо пюре. Окрім того, китайська та в’єтнамська кухні передбачають застосування багатьох видів консервованих овочів, тож ми заготовлюємо на зиму і їх.

Акцент краще робити на коренеплоди. Також я використовую заготовлені горох, квасолю та сочевицю – це величезне джерело поживних речовин, протеїну. За допомогою цих продуктів я полюбляю готувати вдома самоси. Як начинку для них можна використовувати картоплю, солоні огірки чи сочевицю. А як приправу, наприклад, карі.

Валерій Созановський


ресторатор (The Burger, SHOHolly Food)

Узимку актуальні насамперед квашені продукти. Наприклад, у SHO у нас є тарілки з соліннями. Окрім того, у сезонне меню всіх ресторанів мережі, включно з The Burger i The Burger Mexico, ми інтегруємо продукти на зразок ріпи, пастернак, турнепсу, селери, цибулі шалот та всіх можливих видів капусти. Зрештою, все, що викопане з землі, добре тримається до весни: картопля, морква, буряк.

Фото: Андрій Баштовий, Наті Авдєєва для The Village Україна

Обкладинка: Анна Шакун для The Village Україна