Ресторан Sfumato Gastro Atelier відкрили в Дубаї, на першому поверсі будівлі Opus Tower від Zaha Hadid Architects.

Засновником Sfumato є ресторанна компанія OY Hospitality, яку розвивають підприємці Юрій Блоцький та Олексій Коломієць.

Opus Tower від Zaha Hadid Architects

Виконавчою шеф-кухаркою ресторану стала українська шефиня Альона Солодовніченко, яка до початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну працювала в Росії, зокрема в ресторані «Доктор Живаго» в Москві.

Шефиня Альона Солодовніченко

Дизайн для ресторану розробили YOD Group. Заклад має головну залу, відокремлену від лобі мобільними акустичними екранами, а також терасу «з тропічною атмосферою».

В основній залі розмістили мармурову заокруглену барну стійку з відкритою кухнею. Над барною стійкою облаштували інсталяцію до стелі, яка працює як візуальний центр ресторану.

Простір ресторану змінюють залежно від часу доби завдяки мобільним екранам зонування. Уранці ширми відкривають, щоб інтегрувати ресторан у загальний простір лобі, а ввечері їх закривають, щоб створити «камерну атмосферу й комфорт для гостей».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Два проєкти YOD Group ввійшли до фіналу премії Hospitality Design Awards. Це ресторан Terra в комплексі Emily Resort під Львовом, а також Hay Boutique Hotel and SPA by Edem Family в Буковелі.

Ресторан Terra від YOD Group здобув гран-прі швейцарського конкурсу LIV Awards наприкінці лютого 2023 року, а також був переможцем конкурсу від американського журналу Interior Design Magazine під назвою Best of Year і ввійшов у шортліст премії Dezeen Awards.

Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.

обкладинка й фото: Max Genrikh