Ресторан Terra від YOD Group та крісло від бренду Woo стали переможцями американської премії Best of Year Awards.

Ресторан Terra від YOD Group став найкращим в номінації Hotel Dining. Цей ресторан належить до комплексу Emili Resort, він був відкритий влітку, вже під час повномасштабного вторгнення у місті Винники під Львовом.

Фото: Євгеній Авраменко

«Тим більше цінно, що переміг саме цей проєкт – заклад, чия концепція проявляє Україну та український дизайн. Ми назвали цей підхід «теруарним дизайном». Коли проект виростає з місцевості, де він виник, віддзеркалює її настрій, колорит, природний та культурний ландшафт», – коментують The Village Україна у YOD Group.

Крім того, у фінал премії був ще один проєкт YOD Group – лобі готелю Grand Emily Resort (в номінації Small Commercial Lobby + Amenity Space).

Також уперше предмет від українського дизайн-бренду став переможцем в категорії Residential Seating. Це крісло Play від українського меблевого бренду Woo. Його створили під час повномасштабного вторгнення та вперше презентували у вересні 2022 року в Парижі.

Крісло Play має акцентну форму, ніби зібрану з кількох геометричних елементів. Деталь у формі бублика, закріплена під кутом до бази, слугує спинкою. За словами дизайнера Дмитра Козиненка, крісло нагадує головоломку, де з’єднані кілька кілець й де потрібно знайти правильний кут, щоб їх роз’єднати.

Також у фіналі премії були Mureli від Makhno Studio (у категорії великих міських будинків) та кафе «Дублер» від Balbek bureau (у категорії Casual Dining).

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Best of Year Awards – це міжнародна премія у галузі дизайну, яку проводять протягом 17 років. Нагороду заснувало видання Interior Design Magazine.


Woo – українська дизайнерська компанія, яка протягом шести років створює та виготовляє лаконічні, скульптурні та «грайливі меблі». Виробництво розташоване в Києві.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі