Київський ресторан Mirali запускає серію благодійних гастрономічних вечер у Німеччині. Мета – зібрати кошти на підтримку компанії goodwine, яка під час війни займається гуманітарними ініціативами.

Вечері за участі шеф-кухаря Міралі Ділбазі відбудуться в закладах Mural Restaurant у Мюнхені, 100200 Kitchen у Гамбурзі, Maximilian Lorenz у Кельні, Weinsinn у Франкфурті, а також Mrs Robinson's, Horvath і Nobelhart und Schmutzig у Берліні. Повний розклад – за посиланням.

«Це особливий благодійний тур, у який ми вирушимо Німеччиною впродовж квітня і травня. Ми вдячні кожному шефу та ресторану за участь, ваша підтримка означає дуже багато для людей в Україні, які потребують допомоги. Усі кошти від продажу квитків отримають goodwine та Mirali. Дохід від туру забезпечує існування goodwine та працівників Mirali, а також придбання їжі для гуманітарних потреб», – коментують Ділбазі та генеральна менеджерка Mirali Олена Лисицька. 

Міралі Ділбазі / фото Анастасії Шумілової для The Village Україна

«Часто чую стосовно себе, що це не моя війна. Але для мене Україна є домом, і ці вечері – невеликий внесок у боротьбу за свободу та майбутнє, яке ми з командою уявляли. Кожен повинен приносити користь на своєму місці. І це якраз те, що ми можемо робити зараз», – каже азербайджанський шеф-кухар Ділбазі, який з дитинства живе в Україні. 

«Для мене це передусім можливість підтримати наш ресторан під час війни, – додає Лисицька. – Вірю, що війна закінчиться перемогою, ми повернемося і зможемо швидко відновити роботу. Тому настільки важливо продовжувати діяльність – хай і в іншому форматі та інших місцях». 

Нині частина команди Mirali продовжує працювати, готуючи обіди для гуманітарної допомоги в Києві. «Для нас дуже важливо фінансово підтримати команду, яка з перших днів війни працює на волонтерських засадах, без зарплати, перебуваючи в небезпечних умовах. Наш Саша Кушнірук та інші члени команди готують в Києві гуманітарні обіди, поки ми тут готуємо вечері, але важливо, що разом ми робимо одну справу», – додають Ділбазі та Лисицька. 

Перша вечеря туру відбудеться 10 квітня у берлінському ресторані Nobelhart und Schmutzig. «Для нас дуже знаково, що перша вечеря туру відбудеться в Nobelhart & Schmutzig. [Засновник] Біллі Вагнер був першим, хто підтримав нашу ініціативу та сконтакував нас з іншими ресторанами в Німеччині. [...] Ми вже скуштувати меню ресторану, Міралі ближче познайомився з концепцією та кухнею шефа Міхи Шефера. Міха та Біллі запропонували Міралі першому обрати страви для вечері, а Міха побудує навколо них свою частину», – пояснює генеральна менеджерка Лисицька.


Раніше The Village Україна готував історію про відкриття ресторану Mirali та шеф-кухаря Міралі Ділбазі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі