Гастрономічну вечерю в стилі данського ресторану Noma проведе київська гастроспільнота Foodies.

Проведуть вечерю за участі двох запрошених шеф-кухарів – Іллі Сьоміна (Tin Tin) та Міралі Ділбазі («Гостерія Хата Подопригора», Дніпропетровська область).

У 2019 році Foodies виповнюється п’ять років. Ми починали з вечер, а тепер усвідомили, що ця частина нашої діяльності залишиться суворо некомерційним проявом творчості та особистим інструментом донесення цінності гастрономії і розуміння їжі як культури.

У цій вечері з допомогою двох шеф-кухарів ми втілимо підхід «Час і місце», завдяки якому Noma перевернула всі уявлення про гастрономію. Причому зробимо це в заданих обставинах української зими.

Яна Жадан і хРИСТИНА сКРИПКА, Foodies

«Основне завдання – показати наш погляд на український сезонний і локальний продукт крізь призму підходу до гастрономії, створеного Noma. Адже він давно вже припинив бути рестораном, ставши методом і джерелом натхнення для кухарів», – коментує Сьомін.

«Я не українець, тому не можу готувати нову українську кухню. Але для мене дуже важливо віддати належне цій місцевості, локальним продуктам. У цьому ми будемо використовувати філософію та підхід команди Noma», – додає Ділбазі.

Світлини з попередніх вечер Foodies

Вечерю проведуть за принципом «Час і місце», який популяризував шеф-кухар Noma Рене Редзепі. «Це поєднання локальності та сезонності, про які зараз говорять всі. [...] На гостей чекають вісім неспішних подач, які розкриють сезонний продукт у продуманому підході до нього», – додають Foodies.

 Noma – заклад у Копенгагені, який три роки поспіль (2010, 2011, 2012) називали найкращим рестораном світу за версією журналу Restaurant.

 Під керівництвом шеф-кухаря Рене Редзепі ресторан став символом використання локальних інгредієнтів та сезонних продуктів. 

 Foodies – київська гастроспільнота, що проводить тематичні вечері та бранчі, а також співпрацює із кафе «Каштан», магазином Good Wine та курованим вінтажним маркетом Kyivness.

 Наприкінці 2018 року Foodies запустили винний бар і кав’ярню у галереї The Naked Bar на Рейтарській.

 Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – вся їжа міста в одному місці.

коли:

24 січня, 19:00