Бар «Склад» на Бессарабському ринку закривають, повідомляє бар-менеджерка Іра Радченко.

«Ми змушені закрити цей проєкт, тому що все ж таки Бессарабський ринок – аварійне приміщення, і ми втомилися з цим боротися», – пояснила вона.

За її словами, 15 та 16 січня стануть останніми днями роботи закладу. Бар запрошує відвідувачів у ці дні «востаннє випити улюблені напої».


Бар «Склад» відкрили в будівлі Бессарабського ринку в 2017 році. Він спеціалізувався на чистому алкоголі. Раніше у цьому приміщенні працював заклад «Диван». У 2020 році у межах «Складу» відкрили ще один бар з окремим форматом і концепцією: там подавали коктейлі, які бармен робив за побажанням гостей.

Будівлю Бессерабського ринку побудували в стилі модерн в 1910–1912 на гроші цукрозаводчика Лазаря Бродського за проєктом архітектора Генрика Гая. Вона має статус пам’ятки містобудування та архітектури національного значення. У 2013 році КМДА ухвалила розпорядження про реставрацію будівлі. У 2019 році адміністрація ринку зазначала, що на ці роботи потрібно два роки, утім їх так і не почали через відсутність фінансування. Будівля перебуває в комунальній власності.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ФОТО: Діана Андруник