The Village Україна розповідає про заклади, які щойно відкрились.

Власники «Бармен-диктата» відкривають бар без коктейлів на місці закритої фестиваль-ресторації «Дивана» у Бессарабському ринку. Перша частина закладу – нічний «Склад» вже працює.

Спочатку простір планували використовувати як склад алкоголю. Пізніше вирішили облаштувати великий бар.

Фотографії

Діани Андруник

Підвальна частина «Складу» працює всю ніч – 18:00 до 6:00. У квітні запустять кафе на першому поверсі Бессарабки, яке працюватиме з 6:00 до 18:00.

ІРА РАДЧЕНКО  бар-менеджерка «Складу», головна укладальниця

Ми зробили щось у форматі «генделя». Ми ставимо чистий алкоголь. Ми не граємо в міксологію. Є багато місць, куди ви можете піти по хороший коктейль. Там зроблять все, що ви захочете. Ми – ні. У нає хороший алкоголь за дуже хорошою ціною. Приходьте і пийте. Не подобається – йдіть.

  «Склад»

Адреса: Бессарабська площа, 2

Телефон: 067 564 9488

Час роботи: 18:00 – 6:00

Facebook

Instagram

Дизайн

Головна ідея у дизайні: бар – це місце для спілкування. Довга барна стійка, великий «комунальний» стіл. Вздовж стін розмістили маленькі високі столики з важкими металевими стільцями.

Основні елементи декору – складські металеві стелажі-«клітки» для алкоголю.

Частину простору перетворили на зону для куріння з окремим баром і кількома столиками.

Бар

У «Складі» треба запитувати поради у барменів. Так можна спробувати напої, які ще не поширені на українському ринку. Бар – логічне продовження іншого бізнесу власників – імпорту алкоголю.

Ром. Варто спробувати популярний в Америці ром Gosling (75 грн), який тільки з’являється в українських барах. Бармени «Складу» доводять, що кашаса – напій не лише для кайпіриньї. У склянку Cachaca 51 (75 грн) варто витиснути скибку лайма і додати лід.

Джин. Якщо смак чистого Bulldog (55 грн) або настояного на ірисі Magellan (60 грн) надто сильний, спробуйте значно менш міцний Gin Bloomsbury (80 грн) – лікерний джин, настояний на терені. Він фруктовий і м’який на смак.

Віскі. Можна замовити популярний бурбон Four Roses (60 грн) або Writer’s Tears (100 грн). Якщо хочете чогось нового – є м’який на смак витримайний у бочках від хересу Glendalough (80 грн).

Лікери. На барі є лікер з білого шоколаду Trader VIC (50 грн). У Києві його майже ніде не спробуєш. Радять Bradi’s (50 грн), значно дешевший аналог Bailay’s.

На барі не робитимуть коктейлів, але можна замовити воду, колу, швепс, сік та зробити мікс власноруч. Рекомендація бармена – до Absolut Mango (40 грн) взяти гарбузовий сік.

Вино. Є дві позиції – дешеве вино і дороге вино. Вони так і називаються в барній карті. Що саме ховається за назвами «дешеве» і «дороге», потрібно кожного разу дізнаватися на барі. Вино підбиратимуть відповідно до сезону і погоди.

Пиво. Для бару обрали розливне «Микулинецьке» – медове і темне (по 40 гривень за келих). Можна спробувати Black Santa (60 грн).

Cocchi Aperitivo Americano – 80 грн
Gin Bloomsbury Sloe – 80 грн
Escorpion Mezcal Joven – 130 грн
Пиво Black Santa – 60 грн
Bulldog gin
Glendalough Sherry Cask Poitin – 80 грн
Вермут Emilio Lustau East India Lolera – 90 грн

Кухня

Тапас-бар:

На основній барній стійці облаштували зону тапас: хамон, сир, оливки, грінки. Згодом можна буде замовляти супи, емпанада (піренейські пиріжки), хумус, чилі кон карне. Меню постійно оновлюватимуть.

Хамон із селянським хлібом — 130 грн

Асорті оливок — 60 грн

Сирне плато – 200 грн

Грінки до пива – 30 грн

Плани

Двоповерхову вхідну секцію запустять у квітні. Її формат – «похмільне кафе». З 6 ранку до 18:00 там пропонуватимуть недорогі крем-супи і сендвічі.

Планують виставити 10-12 позицій алкоголю – за принципом один «дешевий» і один «дорогий» – ром, джин, віскі, горілка та вино.

«Склад» планувався одночасно як місце для тих, кому набридла напівтемрява «Бармен-диктита», так і для випадкових перехожих, які заходитимуть на келих пива.


З меню:

ВІСКІ (50 мл)

Bourbon Four Roses – 60 грн

Jack Daniel’s Tennessee Whiskey – 50 грн

Writer’s Tears – 80 грн

Glendalough Sherry Cask Poitin – 80 грн

Джин

Magellan – 60 грн

Gin Bloomsbury Sloe – 80 грн

Ром

Plantation 3 Etoiles – 60 грн

Rum Goslings Black Seal Bermuda Dark – 75 грн

Mangoustan’s – 45 грн

Cachaca 51 – 75 грн

Лікери

Trader VIC White Chocolate – 50 грн

Brady’s Irish Cream – 50 грн

Bigallet Viriana China-China – 75 грн

Горілка

Absolut – 40 грн

Absolut Mango – 40 грн

Absolut Raspberry – 40 грн

Nemiroff Light – 25 грн

Пиво

Микулинецька 900 – 40 грн

Микулинецьке темне – 40 грн

Black Santa (300 мл) – 60 грн

Вино (150 мл)

Дороге біле/червоне – 90грн

Дешеве біле/червоне – 50 грн