Компанія Nestle запускає в Україні рослинні продукти, які є альтернативою м’ясу. Їх представляє бренд Garden Gourmet.

До лінійки Garden Gourmet в Україні ввійшли:

  • Sensational Burger – рослинна котлета для бургера;
  • Sensational Sausage – рослинна сосиска;
  • Vegan Meatballs – рослинні фрикадельки;
  • Vegetarian Nuggets – вегетаріанські нагетси.
Бургер із рослинною котлетою від Garden Gourmet. Фото: nestle.ua
Вегетаріанські нагетси від Garden Gourmet. Фото: nestle.ua

Продукція Garden Gourmet нагадує м’ясо за смаком, зовнішнім виглядом і текстурою, але її виготовляють із рослинних інгредієнтів. Сік із буряка та фруктово-овочевий концентрат використовують для рум’яного забарвлення, олію та воду – для соковитості. Протеїни містяться в пшениці та сертифікованій сої без ГМО. Для приготування оболонки рослинних сосисок використовуються натуральні водорості.

Наразі страви з Garden Gourmet доступні для замовлення лише в ресторанах Києва та Львова. Перелік закладів зі стравами з рослинної альтернативи м’яса Garden Gourmet розширюватиметься протягом 2021 року. З повним списком ресторанів можна ознайомитися на сайті.

Наступним етапом є запуск Garden Gourmet в роздрібні мережі наприкінці 2021 року.


«Для створення рослинної котлети для бургера використовується на 80% менше енергії, як порівняти з таким самим продуктом із м’яса. Водночас вуглецевий слід і використання земель у виробництві рослинного бургера зменшуються на 80% і 75% відповідно. Це означає, що з кожною тисячею вироблених котлет Garden Gourmet Sensational Burger зберігається площа лісу, який вирубують під пасовища для худоби, спільномірна з чотирма тенісними кортами; заощаджується енергія, сумірна з 30 тисячами LED-лампочками, які горять протягом цілого дня, а також зменшуються вуглецеві викиди в обсязі, аналогічному до трьох поїздок на авто з Ужгорода до Харкова і назад», – пояснюють у Nestle.

У лютому 2021 року в Україні планував запуститися Good Catch – перший бренд рослинної риби й морепродуктів у світі.

Також американський стартап Beyond Meat почав продавати в Україні рослинні бургерні котлети та ковбаски. Рослинне м’ясо можна спробувати у таких закладах, як: ЖЗЛ, The Burger, Not only Fish, Fabius, Villa Riviera, «Маяк», Bassano, Champion Hall, мережі «Сім’ї ресторанів Діми Борисова».

Крім рослинного м’яса Beyond Meat, в Україні з’явився вітчизняний рослинний фарш. Український стартап Eat Me At розробив і почав продавати рослинний м’ясний фарш. Продукт підходить для веганів і вегетеріанців.

У 2021 році McDonald’s створить серію їжі з рослинного м’яса McPlant. Це будуть бургери на рослинній основі, замінники курки та серія сніданків. Першими країнами для експерименту стали Данія та Швеція.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі