Вечірка «Сяйво» у «Хвильовому», триденний івент на схилах Дніпра, концерти на ВДНГ і Laboratorium Summer – редакція The Village Україна зібрала події для ваших вихідних у Києві.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

«Кураж» у Garage


Після 20 місячної перерви до міста повертається «Кураж». Цього разу його організовують у гастрохабі Garage. У програмі – зіркова барахолка, портрети за донейт від Ліберових, монокосички від G.Bar, лекції від Юлії Бевзенко, Маші Єфросиніної, Володимира Шаповалова, а також музика від Seba Korecky, Паші Полторакіна, фольклорного гурту «ЩукаРиба» та інших. На вас чекає понад 200 учасників барахолки, які продаватимуть вінтажні речі, вініли, прикраси для дому та одяг. «Кураж» залишається благодійним заходом, отже, увесь прибуток організатори передадуть на користь двох громадських організацій: «Ветеран Хабу ++»та «Фонду Маша».

Детальніше про повернення «Куражу» ми розпитували засновницю Альону Гудкову.

Коли: 10–11 червня, 13:00–22:00

Де: Garage, вулиця Межигірська, 82

Подія

Квитки: онлайн 200 гривень, у день івенту – 250 гривень

Вечірка «Сяйво» у «Хвильовому»


Бар «Хвильовий» організовує серію вечірок разом «Сяйво». Цієї суботи відкриватиме івент Kotki відбірним селекшеном із minimal house. Продовжить музичну історію вечора Sasha Shure, який занурить у фірмовий діповий саунд. На черзі зіграє резидент Сloser Роман Кримський, відомий своїми музичними добірками. А завершить вечірку її засновник Ponomar, який надає перевагу музиці останніх років.

Коли: субота, 10 червня, 17:00–22:30

Де: «Хвильовий», вулиця Верхній Вал, 18

Подія

Квитки: 250 гривень

Вечірка в «Гардені» на Лісовому причалі


Closer організовує вечірку, щоб зібрати кошти на допомогу постраждалим людям і тваринам Херсонщини. На події зіграють резиденти клубу, їхні друзі та студенти школи Closer Connections. Клуб також відкрив банку та пейпал для збору коштів і розподілить їх між тими ж організаціями.

Коли: неділя, 11 червня, 15:00

Де: Closer, Нижньоюрківська, 31

Відвідування художніх майстерень Євгена Лісняка та Сергія Кондратюка


Галерея Avangarden організовує подію для тих, хто хотів би поспостерігати за процесом створення мистецького твору. Цієї неділі у вас буде можливість завітати в майстерні сучасних українських митців Євгена Лісняка та Сергія Кондратюка в Інституті автоматики. А також почути історії творчого шляху з перших вуст.

Коли: неділя, 11 червня, 12:00

Де: Avangarden, вулиця Січових Стрільців, 23-А

Подія

Квитки: 200 гривень

«Kureni Зелені»


Триденний івент на схилах Дніпра розпочнеться з п’ятничного шоукейса від «Дому культури». Об'єднання діджеїв столиці зіграють картотеки від диско-хауса до ненав’язливого техно. У суботу зіграє зірка хаус- та техно-музики SHALL OCIN з Аргентини. У неділю на вас чекає Diezel Jam Session. Частину коштів організатори передадуть фонду Dream Ukraine на збір радара RS-3D.

Коли: 9–11 червня, 16:00–23:00

Де: Kureni, Паркова дорога, 4

Літній маркет «Всі.Свої»


На першому червневому маркеті «Всі.Свої» ви зможете придбати комфортний одяг із натуральних матеріалів на літо. Українські бренди представлять сукні різних фасонів і кольорів, лляні, муслінові та трикотажні костюми, футболки та топи, сорочки та блузи, взяття й аксесуари.

Коли: 10–11 червня, 10:00–20:00

Де: D12, вулиця Десятинна, 12

Глядацькі дні Docudays


З 9 до 11 червня в межах 20 Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays пройдуть глядацькі дні. У кінотеатрі «Жовтень» покажуть фільми, які перемогли в конкурсних програмах «Docu/Україна», «Docu/коротко» та «Docu/світ», а в Kino42 – стрічки головної програми «Образ майбутнього».

Коли: 9–11 червня

Де: «Жовтень» та Kino42

Виступи Kadnay та Disappeared Completely на ВДНГ


Цієї суботи на літній локації ВДНГ UYAVA відбудуться виступи Kadnay та Disappeared Completely. На вас чекають нові пісні та хіти від українського інді-електро-поп гурту Kadnay й експериментальні лайви від інді та тріп-хоп гуру Disappeared Completely. Виступи гуртів підтримають діджеї.

Коли: субота 10 червня, 18:00–22:40

Де: ВДНГ, проспект Академіка Глушкова 1

Подія

Квитки: 300 гривень

Laboratorium Summer


На літньому Laboratorium на вас чекають колоритні локації, просторі сцени та артпростір з українськими митцями. У перший день організатори обіцяють занурення в нічну атмосферу енергії й емоційних вражень. У другий день простір буде наповнений яскравим настроєм, спогадами минулого дня, зустрічами з друзями. Атмосферу доповнить маркет українських брендів, корнери тату-майстрів, лекції та весела музика. На території заходу будуть розташовані артпростори, фудкорт, бари та зони для відпочинку.

Коли: 10–11 червня

Де: адреси локацій поки невідомі

Подія

Квитки: 600–700 гривень

Pidpal Young на ВДНГ


У неділю в артпросторі Uyava відбудуться виступи молодих артистів. Pidpal Young – це новий формат, спрямований на поширення творчості молодих артистів серед широкої публіки. На івенті виступлять фіналісти «Євробачення» 2023 2Tone, які зіграють попрок, попвиконавець Dima Zhuk, автор хіта «Давай цілуватися під час сирени» Skryaga, реп-артист «Кит» та інші.

Коли: 11 червня, 17:00–22:30

Де: ВДНГ, проспект Академіка Глушкова 1

Подія

Квитки: 200 гривень

Концерт «ДахаБраха» в Жовтневому


Після великої кількості благодійних концертів по всьому світу гурт «ДахаБраха» знову вийде на київську сцену. На вас чекає спеціальна концертна програма у стилі етнохаус із найкращих старих і нових робіт. Прибуток від концерту передадуть до фонду «Повернись живим».

Коли: 11 червня, 19:00

Де: МЦКМ (Жовтневий палац), алея Героїв Небесної Сотні, 1

Подія

Квитки: від 450 гривень

Благодійний вікенд у дворику «Майстерні»


Дім «Майстерня» організовує благодійну подію, щоб підтримати Херсон після зруйнування росіянами Каховської ГЕС. Прибуток із події направлять на підтримку врятованих тварин. У програмі: благодійний маркет крафтових виробів сучасних українських майстрів, літній бар і легка чайна церемонія, гончарна терапія на терасі, локальні квіти та рослини додому, вініл і камерний спів до заходу сонця, смаколики.

Коли: 10–11 червня, 14:00–22:00

Де: Дім «Майстерня», вулиця Жамбила Жабаєва, 7в