Курований маркет Kyivness у ресторані Belkin, «Зустріч зі здоровим глуздом» і сидр за донат на ЗСУ у «Сквоті», показ документалки про японського фотокореспондента в «Українському домі», фестиваль крафтового сиру на ВДНГ та інші події перших вихідних жовтня в Києві.

слухайте прем'єру подкасту «Вулиця Степана Бандери»

«Зустріч зі здоровим глуздом», виставка Майкла Щура та сидр за донат на ЗСУ у «Сквоті»


Як зберегти власну цілісність під час війни та не вийти з неї з незворотними змінами, на open-talk розкажуть психотерапевтка Юлія Варданян та психіатр і психотерапевт Дмитро Мангубі. На зустрічі збиратимуть кошти на підтримку психіатричного відділення лікарні в Харкові. Після зустрічі, о 18:30, буде також електроакустичний благодійний сет від індігурту «Гапочка».

Напередодні, 30 вересня, у «Сквоті» влаштують The Very Last day of Summer, де наливатимуть сидр за донат на ЗСУ. Також до 7 жовтня там триватиме благодійна фотовиставка Романа Вінтоніва (він же Майкл Щур і військовослужбовець 112-ї бригади тероборони Києва). Під час чергування Вінтонів знімав природу на телефон через бінокль, але так, щоби за світлинами не можна було визначити місце розташування підрозділу.

Коли: 1 жовтня о 13:00

Де: «Сквот» (Терещенківська, 17-Б)

Скільки – вхід за донат

Подія

Благодійні вечірки «Kureni Багряні»


На честь «переформатування природи на жовтень» Kureni ловлять «останні зухвалі сплески літніх моментів» і продовжують збір на інноваційне обладнання для українських захисників (на попередніх зустрічах вдалося зібрати мільйон гривень).

«Хедлайнерами трьох благодійних вечорів стануть дослідник електроніки Monoconda, пристрасний та експресивний інді-електропоп гурт Kadnay й артисти провідних Melodic House & Techno/Progressive House лейблів Monastetiq», – описують організатори. Окрім музичних виступів, традиційно будуть маркет, йога просто неба, фудкорти та київські краєвиди.

Коли: 30 вересня, 17:00–21:50; 1 жовтня, 14:00–21:50; 2 жовтня, 14:00–21:50

Де: Паркова дорога, 4

Скількионлайн-квитки або 200 гривень на вході з 17:00 до 18:00 та 400 гривень. до 21:30

Подія

Виставка «Кінець дитинства» у ЦСМ «Білий світ»


Дорослішання – це прощання з безтурботністю та прийняття вантажу відповідальності, який супроводжує дорослу людину кожного дня її існування, кажуть організатори виставки. Усі події здаються дитині новими, великою загадкою, але світ дитинства назавжди замикається для дорослих – натомість з’являються шаблонність, вічна нудьга, а потім – смерть.

Звучить не надто оптимістично, але зрештою у дорослих народжуються власні діти й з'являється можливість ще раз прожити дитинство та потішити свою внутрішню дитину. Щоправда, зараз додається стрес від війни й усвідомлення того, що так, як раніше, уже не буде. Це проявляється в картинах художника Владислава Кришовського, який із початком повномасштабної війни змінив сюжети своїх полотен.

Коли: до 2 жовтня, 11:00–19:00

Де: ЦСМ «Білий світ» (вулиця Пушкінська, 21-А)

Скільки – вхід вільний

Подія

Фестиваль крафтового сиру на ВДНГ


На Cheese Awards Day 2022 зберуться майже 60 крафтових сироварів з усієї України: «Для багатьох це майже єдина можливість реалізувати свої сири на фестивалі, знайти потенційних покупців на майбутнє і, як наслідок, заготувати корми для зимового утримання тварин, зберегти власне виробництво, допомогти ЗСУ», – кажуть організатори. Звісно, буде й інша їжа від локальних виробників, безоплатні дегустації та лекції.

ВДНГ також запрошують пригощатися яблуками: яблучний маршрут починається від Саду бажань біля Оранжереї, тягнеться до пікнік-саду й аж до полів, де зазвичай проходить Atlas Weekend.

Коли: 1 та 2 жовтня, з 10:00

Де: ВДНГ (проспект Академіка Глушкова, 1)

Скільки – вхід вільний

Подія

Маркет Kyivness у ресторані Belkin


Курований маркет відкриває новий сезон: будуть локація у французькому стилі, традиційний вінтаж і нова зона з футболками та світшотами Stolen Island, що присвячені тимчасово окупованому Криму.

Крім того, на маркеті можна буде знайти український книжковий дизайн 20 століття та добірку книг Сергія Жадана від видавництва IST Publishing. Повну програму дивіться за посиланням. Частину прибутку перерахують на ЗСУ.

Коли: 1 та 2 жовтня, 11:00–19:00

Де: ресторан Belkin (проспект Перемоги, 40)

Скільки – 200 гривень (на один день маркету)

Подія

Попап і виставка плакатів воєнного часу в Osnovy Store


Виставку-продаж влаштують Osnovy Store: будуть колекційні плакати обмеженого тиражу від Максима Паленка, автограф-сесія з митцями, а також книжки від Osnovy Publishing, вино та смаколики.

Коли: 1 жовтня, 11:00–20:00 та 2 жовтня, 11:00–18:00

Де: Osnovy Store, вулиця Липинського, 4-Б

Скільки – вхід вільний

Подія

Кавовий фестиваль в Octo Tower


Кавове зерно з різних куточків України – Києва, Дніпра, Одеси та Чернівців, представлять на фестивалі в Octo Tower. Там можна буде продегустувати каву, придбати кавові аксесуари, послухати лекцію про кавову індустрію та музику від діджея, а також прихопити пончик від Ponchyk Boy чи Octo Bakery. Крім того, охочі зможуть узяти участь у чемпіонаті з Aeropress (це коштує 300 гривень, кількість місць обмежена).

Коли: 1 жовтня, з 12:00

Де: Octo Tower (вулиця Мечникова, 5)

Скільки – вхід вільний

Подія

Благодійний Thai Market на підтримку UAnimals


У «Тайському Привіті» можна буде познайомитися з тваринами з Гостомельського притулку, дізнатися їхні історії та прихистити тварин, «якщо спалахне любов». Обіцяють також музику та багато смачної їжі.

Половину зібраних коштів надішлють на допомогу безпритульним тваринам, якими опікується UAnimals, інша частина прибутку також піде на благодійність.

Коли: 2 жовтня, 12:00–20:00

Де: «Тайський Привіт» (Чеховський провулок, 2)

Відкриття кінофестивалю Kharkiv MeetDocs у кінотеатрі «Жовтень»


З міркувань безпеки шостий кінофестиваль Kharkiv MeetDocs, який фокусується на культурі східних областей України, цьогоріч перенесли до Києва. Він триватиме з 1 до 6 жовтня у змішаному форматі.

На відкритті фестивалю в кінотеатрі «Жовтень» покажуть стрічку «Втеча» (Flee) Йонаса Поєра Расмуссена. Це фільм, який уперше в історії премії «Оскар» здобув одночасно три номінації – «Найкращий повнометражний документальний фільм», «Найкращий повнометражний анімаційний фільм» і «Найкращий міжнародний фільм».

Після показу відповідатимуть на запитання глядачів. Також у день відкриття проводитимуть благодійний аукціон на допомогу бійцям 132-го окремого розвідувального батальйону, який захищає Харків.

Коли: 1 жовтня, з 15:00

Де: кінотеатр «Жовтень» (вулиця Костянтинівська, 26)

Скільки – 120 гривень, квитки тут

Подія

Показ фільму «Фронт очима японця» в «Українському домі»


Документальна трилогія від творчого об’єднання «Вавилон’13» розповідає про поїздку японського фотокореспондента Шіґєкі Міяджіма в Україну, де він побував на лінії збройного протистояння та знімав наслідки російської агресії. Після показу можна буде поспілкуватися з оператором фільму Ярославом Пілунським і японознавцем Тимуром Сандровичем (він перекладав мангу «Привид Києва»).

Коли: 1 жовтня о 15:00

Де: Український дім (вулиця Хрещатик, 2)

Скільки – вхід вільний, але потрібна попередня реєстрація

Подія

Шоу-кейси важкої музики у Bel Etage


«Після великої перерви «тяжеляк» повертається на велику сцену», – коментують організатори. Київські гурти, серед яких Grayshapes і Bojevilla, презентують півгодинні шоу-кейси у програмі Wartime.Live для поціновувачів важкої музики. Частину коштів від продажу спрямують на ЗСУ.

Коли: 1 жовтня, з 16:00

Де: Bel Etage (вулиця Шота Руставелі, 16-А)

Скільки – від 300 до 600 гривень, придбати можна за посиланням

Подія

Vertuha та Repair Together у Closer


Об’єднання Vertuha разом з організацією Repair Together і фондом Musicians Defend Ukraine організовують вечірку, щоби зібрати кошти на відбудову будинку в Лукашівці, який постраждав від російської окупації. Також влаштують vogue-баттли. Лайнап можна подивитися за посиланням.

Коли: 2 жовтня, 15:30–21:00

Де: Closer (вулиця Нижньоюрківська, 31)

Скільки – від 300 до 1000 гривень, придбати можна за посиланням

Подія

Кінофестиваль короткометражного незалежного кіно «Бардак» у Kino24


«Бардак» – це частина Kharkiv MeetDocs, «фестиваль у фестивалі». Цьогоріч у програмі – 51 одна незалежна короткометражка. Фільми описують як «швидкі, яскраві, глибокі або ні, зі спільними мріями, знайомими кожному проблемами та поглядом на життя», але такі, що «зазвичай не зустрічаються разом». Які стрічки ввійдуть у перший блок показів, дивіться за посиланням. Повну програму можна глянути тут.

Коли: 2 жовтня, з 19:00

Де: Kino42 (вулиця Костянтинівська, 11-Б)

Скільки – вхід вільний, але треба зареєструватись

Подія