У грудні на Київ чекає багато концертів українських виконавців – ONUKA, KAZKA, «ДахаБраха», «Вагоновожатые», Сергій Бабкін, Cape Cod, Postman, OY sound system. З «привозів»: Modeselektor, Tiësto та Craig David. Зібрали повну добірку концертів, на які варто встигнути сходити у 2018 році.

OY Sound System

OY Sound System — «Second Hand»

«Електронна гримуча суміш, або, простіше кажучи: «Ой!» – так описують організатори етно-електронний гурт OY Sound System. Їхнє звучання – мікс українського фольклору, дабстепу, регі, попу і навіть електро-року.


Коли: 1 грудня, 20:00

Де: «Музичний простір МК», вулиця Богдана Хмельницького, 57-Б

Скільки: від 250 гривень

Лінк

«Скриптонит»

Скриптонит - Притон

Російський репер уже виступав у Києві цього року з дводенною презентацією нового альбому. Тепер Аділь повертається, у програмі виступу – хіти репера.


Коли: 1 грудня, 20:00

Де: Stereo Plaza, проспект Лобановського, 119

Скільки: 1000 гривень

Лінк

Modeselektor

Modeselektor Boiler Room x T2 Berlin DJ Set

Modeselektor – музичний дует із Берліна, який об’єднує двох продюсерів і діджеїв  Gernot Bronsert та Sebastian Szary. Свою філософію вони окреслюють як boundary breaking – «руйнуючи кордони». Дует виступить у рамках аудіовізуальної вечірки Promin’, тому варто очікувати не лише якісної електронної музики, а й медіа-мистецтва.


Коли: 1 грудня, 22:00

Де: кінопавільйон на вулиці Вернадського, 32

Скільки: від 699 гривень

Лінк

Postman

Postman - Like a Child

Два дні поспіль у Києві, в галереї «Речовий доказ», виступатиме соліст гурту 5 Vymir Костя Почтар зі своїм сольним проектом Postman. Прийшовши на концерт, ви також долучитеся до підтримки осередку на вулиці Рейтарській, збереження будівлі та скверу напроти.


Коли: 1-2 грудня, 20:00

Де: «Речовий доказ», вулиця Рейтарська, 8-Б

Скільки: 200 гривень

Лінк

ONUKA

ONUKA - STRUM

«MOZAЇKA» – більше ніж просто альбом», – розповідають організатори. ONUKA позиціонує нову платівку як інтерактивний проект, у якому музика, відео, фото, меседжі утворюють єдине ціле. Наприклад, пісня STRUM доповнена відеокліпом, знятому на сміттєзвалищі біля Києва, привертає увагу до екологічних проблем.


Коли: 7 грудня, 20:00

Де: Stereo Plaza, проспект Лобановського, 119

Скільки: від 600 гривень

Лінк

Little Big

LITTLE BIG – SKIBIDI

Автори треку SKIBIDI приїдуть в Україну і презентують свій третій альбом Antipositive. Організатори заявляють, що це суміш рейву, репу та панку. Перевірити можна буде на концерті в грудні.


Коли: 9 грудня, 20:00

Де: Stereo Plaza, проспект Лобановського, 119

Скільки: від 620 гривень

Лінк

Сергій Бабкін

Сергей Бабкин - Пробач

Сергій Бабкін вирушає у всеукраїнський тур на підтримку нового альбому «Музасфера». До платівки увійдуть такі пісні: «Де би я», «Хто далі йде», а ще 12 нових треків.


Коли: 11 грудня, 19:00

Де: палац «Україна», вулиця Велика Васильківська, 103

Скільки: від 450 гривень

Лінк

Zetetics

Zetetics - Не имея дома

«Містичний реалізм у музиці», – так називають Zetetics свою творчість. Український інді-гурт нещодавно випустив новий трек «Не имея дома», який звучатиме на зимовому концерті.


Коли: 11 грудня, 19:30

Де: Caribbean Club, вулиця Симона Петлюри, 4

Скільки: від 180 гривень

Лінк

KAZKA

KAZKA — ПЛАКАЛА

Гурт відомий треком «Плакала», який очолив чарт українського YouTube та увійшов у топ-10 треків світового рейтингу від Shazam. Організатори концерту стверджують, що прослухати альбом KAZKA – це як подивитися фільм про кохання і впізнати себе в головних героях. Перевірити, чи це так, і зрозуміти, у чому хайп гурту, можна буде на їхньому концерті в Bel еtage.


Коли: 12 грудня, 20:00

Де: Bel еtage Hall, вулиця Шота Руставелі, 16-А

Скільки: 750 гривень

Лінк

«ДахаБраха»

DakhaBrakha - Monakh

«ДахаБраха» розпочинали всеукраїнський тур концертом у Києві, тут його і завершують. Гурт представляє українську культуру на майданчиках фестивалів Glastonbury, Bonnaroo, Sziget. Нещодавно ми спілкувалися з учасниками гурту, про які місця в Києві вони згадують під час закордонних турів.


Коли: 12 грудня, 19:30

Де: «Жовтневий палац», вул. Героїв Небесної Сотні, 1

Скільки: від 450 гривень

Лінк

Сape Cod

Cape Cod - I Don't Wanna Know

Нещодавно київський електронний проект Cape Cod презентував свій другий альбом – Echoes. До запису 14 нових треків долучилися 7 вокалістів із США, Великобританії та Ірландії. Основний лейтмотив альбому – спроба вирватися з потоку інформаційного шуму. Презентація альбому відбудеться в клубі Atlas.


Коли: 12 грудня, 20:00

Де: Atlas, вулиця Артема, 37-41

Скільки: від 450 гривень

Лінк

Tiësto

Tiësto - Live @ Tomorrowland 2018

Популярний діджей з Нідерландів виступить у Києві в рамках світового туру (вже не вперше). Tiësto має «Греммі» та був першим електронщиком, якого запросили виступити на Олімпійських іграх. На шоу обіцяють потужний звук, світло на спецефекти.


Коли: 12 грудня

Де: Stereo Plaza, проспект Лобановського, 119

Скільки: 1 099 гривень

Лінк

«Гречка»

Гречка – Люби меня люби

Російська виконавиця стала популярною в інтернеті завдяки каверам та авторським пісням, які увійшли в її дебютний альбом «Звезды только ночью». Серед найпопулярніших каверів – «Люби меня люби».


Коли: 13 грудня, 19:00

Де: Stereo Plaza, проспект Лобановського, 119

Скільки: від 350 гривень

Лінк

«Вагоновожатые»

«Вагоновожатые» презентують новий альбом – це їхня перша повноформатна платівка за три роки. «Референс» гурт готував два роки, а кожен з учасників створив для нього трек. До платівки увійшло десять нових треків, з яких кілька звучать українською мовою – уперше за творчість гурту.


Коли: 16 грудня, 20:00

Де: Atlas, вулиця Артема, 37-41

Скільки: від 390 гривень

Лінк

Craig David

Британський виконавець презентує в Києві DJ-шоу – TS5. Якщо ви раптом забули, хто такий Крейг Девід, то це він спільно зі Стінгом співав відому пісню Rise and Fall, яка посіла друге місце в Billboard. Зараз виконавець виступає не з ліричними піснями, а з електронним шоу.


Коли: 16 грудня, 20:00

Де: Stereo Plaza, проспект Лобановського, 119

Скільки: від 490 гривень

Лінк

Atomic Simao

ATOMIC SIMAO - Polybrothers

Джазово-психоделічний гурт, який представляв Україну на Sziget, повертається з новим альбомом. Це вже четверта платівузикантів, яку вони готували два роки. Обіцяють, що альбом буде найбільш різноплановим у дискографії колективу.


Коли: 22 грудня, 20:00

Де: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки: 250 гривень

Лінк

А також


Фестиваль Jazz Bez

З 6 по 16 грудня міжнародний джазовий фестиваль JazzBez вкотре об’єднає міста України та Польщі. В Києві фестиваль пройде вдруге, а локацією обрали 32JazzClub.

Серед гостей: американський саксофоніст Логан Річардсон, якого називають «дизайнером урбаністичного саунду», та його гурт Blues People, а також тріо Йонаса Камбіена, який згуртував навколо себе представників скандинавського джазу.


Коли: 6-16 грудня

Де: 32JazzClub, вулиця Воздвиженська, 32

Скільки: абонемент на всі дні – 4 500 гривень

Лінк

Обкладинка: Onuka