The Village Україна розповідає про кінопрем’єри, варті уваги у жовтні.

«Веном»

Venom

Трейлер фільму «Веном»

Том Харді супер(анти)герой

Едді Брок – журналіст, у якого раптом вселяється іншопланетна істота-симбіонт. У такий спосіб герой у виконанні Тома Харді стає Веномом – одним із ворогів Людини-павука. «Веном», своєю чергою, є спробою компанії Sony відновити інтерес до всесвіту свого найбільш популярного персонажа. Як Харді розповідає в інтерв’ю Esquire, він підписав угоду ще на кілька фільмів – і в перспективі може зустрітися з Пітером Паркером після повернення того із кіновсесвіту Marvel Studios.


Прем’єра в Україні: 4 жовтня

Режисер: Рубен Фляйшер («Ласкаво просимо до Зомбіленду»)

У ролях: Том Харді («Темний лицар повертається»), Різ Ахмед («Бунтар Один. Зоряні війни. Історія»)

«Народження зірки»

A Star Is Born

Трейлер фільму «Народження зірки»

Lady Gaga у кіно

Одразу два прориви: після прем’єри на Венеційському кінофестивалі «Народження зірки» хвалили і за першу велику акторську роботу поп-зірки Lady Gaga, і за режисерський дебют Бредлі Купера. «Народження зірки» – це третій римейк оригінального фільму 1937 року про досвідченого музиканта, який допомагає розкрити свій потенціал молодій зірці. Усі пісні головні герої виконували наживо. Зокрема, одну зі сцен знімали на музичному фестивалі Coachella.


Прем’єра в Україні: 11 жовтня

Режисер: Бредлі Купер («Афера по-американськи»)

У ролях: Lady Gaga, Бредлі Купер («Афера по-американськи»)

«Погані часи у «Ель-Роялі»

Bad Times at the El Royale

Трейлер фільму «Погані часи в «Ель-Роялі»»

Тор і Дон Дрейпер у готелі

Сім загадкових персонажів і таємничий готель – у «Поганих часів» зав’язка в стилі Квентіна Тарантіно. На рівні й акторський склад – від Кріса Хемсворта і Дакоти Джонсон до Джеффа Бріджеса і Джона Хемма. Та враховуючи те, що це фільм знаного експериментатора з жанрами Дрю Ґоддарда, очікувати варто не лише на видовищну жорстокість, а й на мета-трюки.


Прем’єра в Україні: 11 жовтня

Режисер: Дрю Ґоддард («Марсіянин»)

У ролях: Кріс Хемсворт («Месники: Війна нескінченності»), Дакота Джонсон («50 відтінків сірого»), Джефф Бріджес («Великий Лебовскі»)

«Брати Сістерс»

The Sisters Brothers

Трейлер фільму «Брати Сістерс»

Вестерн із Хоакіном Феніксом і Джейком Джилленхолом

Хоакін Фенікс уже зіграв цього року ветерана, карикатуриста з інвалідністю та Ісуса, а тепер, до появи на екрані в образі Джокера, перевтілиться в ковбоя. У вестерні «Брати Сістерс» триразовий номінант на «Оскар» грає мисливця за головами, який полює на жертву з братом. За англомовний дебют французького режисера Жака Одіара відзначили «Срібним левом» Венеційського кінофестивалю.


Прем’єра в Україні: 11 жовтня

Режисер: Жак Одіар («Читай по губах»)

У ролях: Хоакін Фенікс («Майстер»), Джейк Джилленхол («Стрінгер»), Джон С. Райлі («Вартові галактики»), Різ Ахмед («Бунтар Один. Зоряні війни. Історія»)

«Перша людина»

First Man

Трейлер фільму «Перша людина»

Раян Ґослінґ на Місяці

Невеликий крок для людини, величезний стрибок для людства. «Перша людина» – це історія Ніла Армстронґа, першої людини на Місяці. Режисер Дем’єн Шазелл у максимально драматичний спосіб залишився без головної статуетки «Оскара» за «Ла-Ла Ленд». Новий похід наймолодший відзначений Американською кіноакадемією режисер оголосив із «Першою людиною» – за підтримки уже знайомого Раяна Ґослінґа.


Прем’єра в Україні: 18 жовтня

Режисер: Дем’єн Шазелл («Ла-Ла Ленд»)

У ролях: Раян Ґослінґ («Той, хто біжить по лезу 2049»), Клер Фой («Корона»)

«Дике життя»

Wildlife

Трейлер фільму «Дике життя»

Сімейна драма

Молода родина переїздить до нового міста, і матір залишає чоловіка з сином заради іншого. Режисер-дебютант Пол Дейно розповідає історію шлюбу крізь призму дитини. Розігрують драму Джейк Джилленхол і Керрі Малліґан. Фільм «Дике життя» взяв участь у кінофестивалях у Каннах, Торонто і «Санденсі». Українська прем’єра відбулася на Одеському міжнародному кінофестивалі.


Прем’єра в Україні: 25 жовтня

Режисер: Пол Дейно («Нафта»)

У ролях: Джейк Джилленхол («Стрінгер»), Керрі Малліґан («Сором»)

«Хелловін»

Halloween

Трейлер фільму «Хелловін»

Повернення Майкла Майєрса

«Хелловін» має таку саму назву, як культовий фільм 1978 року. Це прямий сиквел першої стрічки з Майклом Майєрсом та одинадцята частина серії. У продовженні історії головній героїні Джеймі Лі Кертіс доведеться ще раз зіштовхнутися з антигероєм у білій масці. Режисер першого «Хелловіну» Джон Карпентер відповідає за сиквел як креативний консультант і композитор.


Прем’єра в Україні: 25 жовтня

Режисер: Девід Ґордон Ґрін («Ананасовий експрес»)

У ролях: Джеймі Лі Кертіс («Хелловін»), Джуді Ґрір («Світ Юрського періоду»)

Обкладинка: «Кіноманія»