The Village Україна збирає в один матеріал усе цікаве, що відбулося за тиждень в інтернеті, і що ви можете надолужити на вихідних.

 Перший трейлер нових «Месників»

Перший трейлер фільму «Месники: Війна нескінченності» із показником у 230 мільйонів переглядів за першу добу став найбільш популярним трейлером в історії. Третій фільм про команду супергероїв «Месники» вийде у прокат 4 травня 2018 року і стане кульмінацією десяти років і понад 20 фільмів у кіновсесвіті Marvel Studios. Від першого фільму про «Залізну людину» до «Чорної пантери», що вийде на початку наступного року, студія збирає кілька десятків супергероїв. «Війна нескінченності» та четвертий фільм «Месники», що вийде роком пізніше, стануть фіналом історії звичної команди – Тоні Старка, Капітана Америки, Халка, Тора, Чорної вдови та Соколиного ока. Більш детально про це можна почитати у великому тексті Vanity Fair – і заодно переглянути фотосесію Джейсона Белла з більшістю зірок Marvel.

 Читати

Трейлер фільму «Месники: Війна нескінченності»

 Новий сезон серіалу «Агенти Щ.И.Т.»

1 грудня

Загибель агента Філа Коулсона мотивувала Залізну людину, Капітана Америку і Тора об’єднатися і дати відсіч Локі у фіналі перших «Месників». Оживили представника спеціальної служби Щ.И.Т. у серіалі в межах всесвіту Marvel Studios – аби він розібрався з ворогами всередині організації і врешті її очолив. До п’ятого сезону стали очевидні і слабкі, і сильні сторони серіалу: фанати коміксів шукають деталі, за допомогою яких «Агенти Щ.И.Т.» доповнюють загальну історію з фільмів, але більш привабливим для масової аудиторії це його не робить.

Трейлер п’ятого сезону серіалу «Агенти Щ.И.Т.»

 Найкраща музика року за версією Rolling Stone і Consequence of Sound

У щорічному списку 50 найкращих пісень року від журналу Rolling Stone – Кендрік Ламар, Лана Дель Рей і Lorde, а також несподіванка на першому місці. Ті ж самі обличчя (але в іншій послідовності) – у списку 50 найкращих альбомів року за версією американського музичного порталу Consequence of Sound. Іншу точку зору на підсумки музичного року минулого тижня вже встиг запропонувати британський журнал NME.

 Номінанти на «Греммі-2018»

Кендрік Ламар, Джей-Зі, Бруно Марс, Lorde і Childish Gambino – на найкращий альбом року за версією американської Академії звукозапису претендує максимально різноманітне коло музикантів. Рекордсменом у всіх номінаціях цьогоріч став Джей-Зі із лонґплеєм «4:44»: його відзначили у восьми номінаціях. Увесь список, включно з першою сольною номінаціє на «Греммі» для Tyler, the Creator, можна переглянути за посиланням:

 Лінк

Інтерв’ю Джей-Зі у The New York Times Magazine

Велике інтерв’ю номінанта на «Греммі» Джей-Зі з керівником The New York Times Діном Бекетом – про інституціоналізований расизм у Сполучених Штатах, можливий запис спільного альбому з дружиною Бейонсе та платівку «4:44». Окрім того, інтерв’ю можна переглянути у 35-хвилинній відеоверсії.

 Лінк

 Морріссі чотири хвилини танцює у новому кліпі

У пісні «Jacky’s Only Happy When She’s Up on the Stage» з нового альбому Морріссі дехто вбачає політичний меседж – підтримку рішення Великої Британії залишити Європейський союз. Та сам екс-вокаліст гурту The Smiths це заперечує. У кліпі на цей трек 58-річний англієць чотири хвилини танцює у піджаку на голе тіло.

Morrissey – Jacky’s Only Happy When She’s Up on the Stage

 Джейк Джилленхол бере інтерв’ю у Марґо Роббі

Видання Variety розпочало традиційну серію інтерв’ю, присвячених майбутній боротьбі за «Оскар». У форматі «актор розмовляє з актором» варто переглянути, зокрема, розмову Марґо Роббі та Джейка Джилленхола. Голлівудські зірки цьогоріч втілили на екрані ролі двох реальних людей – фігуристки Тоні Гардінґ і Джеффа Баумана, котрий пережив теракт під час Бостонського марафону. Окрім того, зверніть увагу на бесіду акторів із двох несподіваних хітів цього року, «Диво жінки» і «Великої хвороби», а також інтерв’ю Х’ю Джекмана та Віллема Дафо.

Відео Variety

 Том Хенкс, Ґарі Олдман, Віллем Дафо, Джеймс Франко, Сем Роквелл і Джон Бойєґа про Голлівуд після Гарві Вайнштейна

Головні претенденти на «Оскар» у категорії «Найкраща чоловіча роль першого плану» на прохання The Hollywood Reporter обговорюють хвилювання під час творчого процесу і токсичну атмосферу Голлівуду.

 Лінк

 Хоакін Фенікс у ролі Ісуса у першому трейлері фільму «Марія Магдалина»

Двічі номіномана на «Оскар» акторка Руні Мара втілює на екрані образ біблійної героїні Марії Магдалини – найближчої послідовниці Ісуса Христа. За стрічку відповідає режисер тогорічного фільму «Лев» Ґарт Девіс, тож від нього варто чекати не провокації релігійної аудиторії, а намагання їй догодити.

Трейлер фільму «Марія Магдалина»

 Джастін Тімберлейк ділиться глибокими думками зі Стівеном Колбером

Автор хіта SexyBack розповідає про його походження у традиційному сегменті Late Show Стівена Колбера – «Видатні думки зі ще більш видатними зірками».

Джастін Тімберлейк на шоу Стівена Колбера

 Рей із «Зоряних війн» складає з LEGO «Тисячолітнього сокола»

Акторка Дейзі Рідлі, яка виконує роль Рей у третій трилогії «Зоряних війн», відповідає на запитання британського видання Elle – і водночас збирає з конструктора LEGO найбільш відомий зореліт в історії кінематографа. Водночас американський Esquire підготував підбірку головних фанатських теорій про те, хто може виявитися батьками Рей.

Відео Elle UK

 Новий серіал від авторки «Дівчат Ґілмор»

29 листопада

Емі Шерман-Палладіно свого часу створила серіал «Дівчата Ґілмор». Фірмовий стиль із акцентом на персонажів-жінок і соркінівськими діалогами вона хоче відтворити у новому проекті. «Дивовижна місіс Майзель» – історія про домогосподарку у Нью-Йорку 60-х, яка вирішує розпочати кар’єру стендап-коміка. У головній ролі – Рейчел Броснан, яку ви можете пам’ятати за «Картковим будинком». Велике інтерв’ю з акторкою у The New York Times Magazine можна знайти за цим посиланням.

Трейлер серіалу «Дивовижна місіс Майзель»

 Новий альбом U2

Songs of Experience – перший альбом U2, що вийде на п’ятому десятку існування ірландського гурту. «Проблема [сучасного] року полягає у тому, що він намагається здаватися крутим», – каже Боно в інтерв’ю The New York Times. У цьому ж інтерв’ю його команда розповідає про співпрацю з Кендріком Ламаром та «створення пісень про кохання у той час, коли світ навколо горить».

Послухати альбом можна у сервісах Apple Music i Google Play Music.

U2 – American Soul

 Книга тижня The Village Україна: Джордж Акерлоф, Роберт Шиллер – «Фішинг. Хто і як маніпулює вашим вибором»

Фішинг – це нав’язування споживачам певних товарів і послуг, яких вони насправді не потребують. Автори книги про фішинг доступно розповідають про те, що гонитва за прибутками хоч і здатна призвести до появи продуктів, які збагачують наше життя, проте може й спричинити маніпуляції та обман. «Акерлоф і Шиллер пояснюють, де нами маніпулюють, і в цьому безперечна користь книжки», – коментує журналіст Валерій Калниш.

 Читати

Обкладинка: B&H FILM dISTRIBUTION