The Village Україна розповідає про кінопрем’єри, варті уваги у грудні.

«Дихай» / Breathe

7 грудня

Колишній військовий і успішний підприємець Робін Кавендіш знаходить кохання свого життя Діану. Та за рік після одруження, у 28-річному віці, він підхоплює поліомієліт. У процесі хвороби Кавендіш стає паралізованим: втрачає контроль над усім тілом нижче шиї. Заснований на історії справжнього подружжя, це фільм про волю до життя та кохання, яке її підтримує. Урешті-решт головний герой у виконанні Ендрю Ґарфілда стає першим пацієнтом, який залишає лікарню і використовує апарат штучної вентиляції легень удома. Роль дружини Робіна виконує Клер Фой, котру ви можете пам’ятати за роллю Єлизавети ІІ у серіалі «Корона». «Дихай» – режисерський дебют актора Енді Серкіса, відомого за ролями Ґолума у «Володарі перснів» і Цезаря у новій трилогії про «Планету мавп».

Трейлер фільму «Дихай»

«Кіборги»

7 грудня

Фільм присвячено обороні Донецького аеропорту українськими військовими під час російсько-української війни в окремих районах Донецької та Луганської областей. Режисер Ахтем Сеїтаблаєв, який цього року вже випустив стрічку «Чужа молитва», змальовує бойове чергування на стратегічному об’єкті добровольців в один із найбільш напружених моментів оборони летовища – у вересні 2014 року. «Війна – це не парад. Це кров, багнюка і сльози», – каже постановник Сеїтаблаєв.

Трейлер фільму «Кіборги»

«Бунтар у житі» / Rebel in the Rye

7 грудня

Ніколас Холт («Люди Ікс: Дні минулого майбутнього», «Скажений Макс: Дорога люті») виконує роль Джерома Девіда Селінджера, автора «Над прірвою у житі». Біографічна стрічка проводить письменника від молодості через жахіття Другої світової війни до публікації центрального роману його творчості. Після прем’єри на кінофестивалі Санденс фільм не отримав схвалення критиків: рецензент видання Variety навіть назвав фільм «помстою Селінджеру за те, що він понад 60 років блокував спроби екранізувати “Над прірвою у житі”». Утім, на стрічку варто звернути увагу через акторські роботи Холта і його колег Сари Полсон та Зоуї Дойч.

Трейлер фільму «Бунтар у житі»

«Вірний. Пристрасть і злочин» / La Fidele

7 грудня

Вона – талановита гонщиця, яка має благородне походження. Він – небезпечний бельгійський злочинець. Зірка «Життя Адель» Адель Екзаркопулос не може встояти перед Матіасом Шонартсом («Великий сплеск»). Для режисера Міхаеля Роскама це повернення на європейську територію після «Брудних грошей» із Томом Гарді та Нумі Рапас.

Трейлер фільму «Вірний. Пристрасть і злочин»

«Зоряні війни: Останні джедаї» / Star Wars: The Last Jedi

14 грудня

Чи прийме Люк Скайвокер світловий меч від Рей? Хто саме виявиться «останніми джедаями»? Хто такі, врешті-решт, порґи? Принаймні на кілька з цих запитань повинен відповісти восьмий епізод «Зоряних війн». Друга частина трилогії – зазвичай у далекій-далекій галактиці це означає більше вільного простору для розвитку персонажів і несподіваних поворотів сюжету. Новим «Імперія завдає удару у відповідь» «Останніх джедаїв» спробує зробити режисер Раян Джонсон – автор «Петлі часу». Студія Disney, вочевидь, задоволена виконаною ним роботою, адже довірила режисерові нову трилогію «Зоряних війн» ще до прем’єри «Останніх джедаїв». Своєю чергою, останньою роботою цей фільм став для акторки Кері Фішер – принцесу Лею вона зіграла востаннє.

Трейлер фільму «Зоряні війни: Останні джедаї»

«По той бік надії» / Toivon Tuolla Puolen

14 грудня

Робота режисера Акі Каурісмякі брала участь в основному конкурсі цьогорічного Берлінського кінофестивалю. Понад те, за неї фінський спеціаліст отримав «Срібного ведмедя» журі – відзнаку найкращому режисеру «Берлінале». «По той бік надії» – це історія про сирійського біженця, який знаходить нове життя у Фінляндії. Як і у попередньому фільмі «Гавр», Каурісмякі знаходить баланс між злободенною темою і комедійними елементами, підтверджує кінокритик The Guardian Пітер Бредшоу.

Трейлер фільму «По той бік надії»

«Джуманджі: Поклик джунглів» / Jumanji: Welcome to the Jungle

21 грудня

Продовження фільму «Джуманджі» із Робіном Вільямсом у головній ролі. Двадцять років потому у паралельний світ джунглів і пригод діти потрапляють вже не через настільну гру, а через відеогру. Єдиний спосіб повернутися до реального світу – освоїти своїх персонажів і пройти через усі рівні. Зірки сиквелу – Двейн Джонсон із серії «Форсаж», комік Джек Блек, стендапер Кевін Харт та Небула із «Вартових галактики» Карен Ґіллан.

Трейлер фільму «Джуманджі: Поклик джунглів»

«Фердинанд» / Ferdinand

21 грудня

Фердинанд – породистий іспанський бик. Але він не любить ганятися за матадорами на арені. Значно більше йому до вподоби нюхати квіти. Відповідальна за мультфільм анімаційна студія Blue Sky, автори «Льодовикового періоду» та «Ріо».

Трейлер фільму «Фердинанд»

«Яскравість» / Bright

22 грудня

У світі «Яскравості» люди споконвіку жили поруч із фантастичними створіннями на кшталт ельфів, кентаврів та орків. Тож поліцейський у виконанні Вілла Сміта має у напарниках орка – його грає Джоел Едґертон із «Лавінґ». Разом вони повинні знайти таємничий артефакт у вигляді чарівної палички, від якого залежить доля усього світу. Бюджет у 90 мільйонів доларів і залучення режисера «Загону самогубців» Девіда Ейра – для сервісу Netflix це один із перших настільки масштабних кінопроектів.

 Лінк

Трейлер фільму «Яскравість»

«Вбивство священного оленя» / The Killing of a Sacred Deer

28 грудня

Автор «Лобстера» Йорґос Лантімос повертається на екрани з новим провокативним фільмом. Цього разу грецький режисер працює у жанрі психологічного хоррора. Під цілком сучасний жанр він маскує давньогрецьку трагедію про батька, який вагається, чи варто пожертвувати донькою, аби задобрити богів. У головній ролі, як і в попередньому фільмі Лантімоса, Колін Фаррелл. Його дружину грає Ніколь Кідман. Своєю чергою, наводить жах на родину підлітка у виконанні Баррі Кіґана – його ви можете пам’ятати за «Дюнкерком» Крістофера Нолана.

Трейлер фільму «Вбивство священного оленя»

ОБКЛАДИНКА: Giphy