«Культурний Проект» запускає літній освітній сезон із чотирьох нових онлайн-курсів. На них розкажуть про те, як розповідати історії через фотографію, а також допоможуть переосмислити візуальне мистецтво, розібратися в теоріях змов та усвідомлено ставитися до моди. Перший курс стартує 21 травня.

Лекторка курсу «Storytelling у фотографії» Катерина Радченко

Storytelling у фотографії

Учасники курсу дізнаються коли та для чого фотографії почали об’єднувати в серії, розглянуть різні теми, аби розуміти, про що розповідати аудиторії та як це робити цікаво. На прикладах робіт різних авторів навчаться компонувати фотографії в єдиний візуальний наратив. Лекторка курсу – Катерина Радченко – кураторка, фотографка, дослідниця фотографії.

Тривалість: з 21 травня до 19 червня (4 відеолекції та 1 вебінар)
Вартість – 2500 гривень
Зареєструватися

Лекторка курсу «Візуальне мистецтво: діалоги з історією» Тетяна Кочубінська

Візуальне мистецтво: діалоги з історією

Студенти розглянуть теми сучасного мистецтва крізь історичний контекст, а також навчаться аналізувати візуальні коди, які сучасні художники запозичують у класиків. Під час вебінарів Тетяна Кочубінська – мистецтвознавиця, незалежна кураторка та дослідниця сучасного мистецтва – проведе паралелі між роботами Білла Віоли, Джеймса Таррелла, Кристофа Бюхеля та мистецтвом Візантії, картинами Франсіско Гої, Гюстава Курбе, Караваджо, Теодора Жеріко.

Тривалість: з 24 травня до 28 червня (6 вебінарів)
Вартість – 3000 гривень
Зареєструватися

Лектор курсу «Теорії змови» Максим Яковлєв

Теорії змови

Курс для тих, хто хоче розібратися в теоріях змов і зрозуміти їхню «внутрішню механіку». Упродовж курсу лектор Максим Яковлєв – завідувач кафедри міжнародних відносин Києво-Могилянської академії та директор Школи політичної аналітики – розповість, на які конспірологічні провокації реагують українці, а на які – ні.

Тривалість: з 25 травня до 15 червня (4 вебінари)
Вартість – 2000 гривень
Зареєструватися

Лекторка курсу «Влада моди» Тетяна Соловей

Влада моди

Учасники курсу разом із лекторкою Тетяною Соловей – головною редакторкою BURO., спікеркою освітніх програм і культурних ініціатив – розглянуть приклади, як одяг транслює те, що ми про себе думаємо. А також – чому до моди варто ставитися усвідомлено, як керувати враженням або читати чужі сигнали з допомогою одягу.

Тривалість: з 26 травня до 23 червня (5 вебінарів)
Вартість – 2750 гривень
Зареєструватися

Лектор курсу «Чим живе сучасна економіка» Олексій Геращенко

Бонус: 10 червня відбудеться ще одна онлайн-подія – лекція «Чим живе сучасна економіка» з Олексієм Геращенком, автором підручника «Економіка XXI». Лекція присвячена основним економічним ідеям та їхньому впливу на наше щоденне життя. Її вартість – 500 гривень.

Зареєструватися

 «Культурний Проект» – сучасна неформальна освіта у сфері гуманітарних знань. Курси та програми з мистецтва, філософії, літератури й інших дисциплін.



Матеріал підготовлено за підтримки «Культурного проекту»