Тринадцятий фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art проводять в онлайн- та офлайн-форматі під слоганом «Я з тобою». На події покажуть 232 кінострічки від українських і світових режисерів, а для онлайн-перегляду створили віртуальний кінотеатр Wiz-Art Film Festival Online. Фестиваль триватиме до 13 вересня включно.

Wiz-Art Festival 2020. Я з тобою | I'm with you from LISFF Wiz-Art on Vimeo.

На фестивалі короткометражного кіно Wiz-Art представлять 232 фільми

Зазвичай Wiz-Art проводили офлайн у Львові, але через карантин формат доповнили віртуальним кінотеатром. Так, кінострічки можна переглянути безкоштовно на сайті кінофестивалю – для цього треба пройти реєстрацію та отримати доступ до всіх фільмів. Також у віртуальному кінотеатрі є функція «Діалог» – зареєстровані учасники можуть поспілкуватися з режисерами й режисерками або залишити свої запитання й коментарі. 

На кінофестивалі представлять підбірки тематичних короткометражок. 

Що дивитися на Wiz-Art Film Festival Online: підбірки короткометражок

«Бути тут і зараз»
За словами організаторів, фільми з блоку «Бути тут і зараз» розкривають ідею цьогорічного фестивалю, а режисери стрічок переосмислюють цінності, якими живе сучасна людина: «Я з тобою. Мистецтво жити»,  «Свята нерівність», «Відтінки любові», «Диваки у світі магії» та «Опір системі».

Позаконкурсні спецпрограми
У спеціальних позаконкурсних програмах презентують комедійну підбірку «От халепа!», фільми про дівчат-переможниць «Дівчата-бунтарки», еротичну підбірку «Нічні фільми про відверте», а також «Місто vs. Людина: урбан шортс».

Ukrainian Directors on Quarantine
На прохання організаторів фестивалю п’ятеро українських режисерів і режисерок зняли фільми-рефлексії про карантин. Роботи Христини Сиволап, Романа Бордуна, Нікона Романченка, Зої Лактіонової та Богдани Смирнової презентують 13 вересня об 11:00 під час онлайн-кінопоказу Ukrainian Directors on Quarantine.

Глядачі можуть проголосувати за фільми з конкурсних програм. Переможець глядацьких симпатій отримає грошову винагороду та номінацію на European Audience Award – його роботи представлять на 10 європейських кінофестивалях. 

Також голосувати можна безпосередньо у блоці European Audience Award, де показують фільми-переможці 10 європейських фестивалів. Учасники голосування зможуть долучитися до обрання найкращої глядацької короткометражки Європи.

Wiz-Art 2020 International Competition from LISFF Wiz-Art on Vimeo.

Wiz-Art 2020 International Competition

«Ми проводимо фестиваль втринадцяте й робимо це з новим масштабом – фільми фестивалю може переглянути кожен в Україні. Закликаю глядачів і глядачок обирати для перегляду якнайбільший екран, який є у вас удома», – зазначає програмна директорка Wiz-Art Ольга Райтер.

Wiz-Art 2020 Ukrainian Competition from LISFF Wiz-Art on Vimeo.

Wiz-Art 2020 Ukrainian Competition

Фестиваль проводять за підтримки Українського культурного фонду.


 Big Short — це платформа, на якій розміщені три проекти кураторського об’єднання Wiz-Art. А саме – база для кінопрофесіоналів Ukrainian Short Films, онлайн-кінотеатр Big Short та онлайн-кінотеатр фестивалю Wiz-Art Film Festival Online.

 LISFF Wiz-Art – це визнаний у Європі фестиваль короткометражних фільмів, який щорічно з 2008-го відбувається у Львові. Цьогоріч фестиваль проводять у комбінованому форматі. Перегляд фільмів у віртуальному кінотеатрі фестивалю, а також подій навчальної частини Wiz-Art Lab є безкоштовним. Окремі події фестивалю відбуваються офлайн у Львові.


Матеріал підготовлено за підтримки Wiz-Art