«Культурний Проект» організовує освітню подорож до Фландрії, що триватиме з 6 до 9 березня. За чотири дні учасники туру побачать три міста – Гент, Брюгге та Антверпен. А ще відвідають виставку художника епохи Відродження Яна ван Ейка. 

Фото: Public Domain Pictures

Кураторка подорожі – письменниця та мистецтвознавиця Наталія Романова. Вона розповість про кожне з трьох міст, а ще допоможе розкрити контекст, у якому творив Ян ван Ейк.

Особливу увагу в турі присвятять виставці «Ян ван Ейк. Оптична революція». Її проведуть у Музеї витончених мистецтв бельгійського міста Гент, де представлять понад десять робіт художника з двадцяти, що збереглися до 2020 року. За словами організаторів, це найбільша та найцінніша виставка творів фламандського митця. Студійні замальовки та креслення демонструють творчий розвиток Яна ван Ейка та допомагають зрозуміти феномен Північного Відродження.

У рамках туру учасники відвідають виставку робіт художника Яна ван Ейка

Крім цього, у програму туру ввійдуть:

 6 березня:

— переліт Київ – Брюссель,
приїзд у Гент;

— заселення в готель;

— лекція Наталії Романової
про Яна ван Ейка;

— вечір у Генті.

 7 березня:

— прогулянка містом;

— відвідування Музею витончених мистецтв, виставки Яна ван Ейка, замку графів Фландерських і огляд собору Святого Бавона з копією вівтаря Яна ван Ейка.

 8 березня:

— поїздка до Брюгге;

— огляд церкви Діви Марії зі статуєю «Мадонна Брюгге» Мікеланджел.

 9 березня:

— переїзд з Брюгге до Антверпена;

— відвідування собору з картинами Рубенса та парку скульптури з роботами майстрів XX століття;

— прогулянка містом.

10 березня трансфер відвезе подорожувальників до аеропорту Брюсселя, звідки вони полетять у Київ.

Кураторка подорожі – письменниця та мистецтвознавиця Наталія Романова

Реєстрація на подорож триває до 16 лютого включно. Вартість туру – 1 250 євро. У суму входить: освітня програма від Наталії Романової, оглядові екскурсії містами, квитки в музеї, проживання в готелі, сніданки і трансфер.
Окремо оплата за: переліт Київ – Брюссель – Київ, одномісне проживання, харчування протягом дня, туристичне страхування.


 Наталія Романова – кураторка подорожі, старша викладачка Національного університету театру, кіно і телебачення ім. І. К. Карпенко-Карого та викладачка Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури. Працювала в Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику. Майже 10 років викладає мистецтвознавчі курси в «Культурному Проекті».

 Ян ван Ейк – фламандський художник епохи раннього Відродження, автор Гентського вівтаря. Зображення та фрагменти його картин впізнавані у всьому світі.

Cайт       Facebook     Telegram


Матеріал підготовлено за підтримки «Культурного Проекту»