Український рок-гурт «Жадан і Собаки» 19 вересня представив кліп на пісню «Рогань», який зняв Антоніо Лукіч. Це перша така робота режисера фільмів «Мої думки тихі» й «Люксембург, Люксембург».

Презентація пройшла в книгарні-кавʼярні Readeat. На заході зібралися близько 200 людей. «Це найкращий наш кліп. Я це говорю з великою любовʼю й повагою до режисерів усіх попередніх кліпів», – розповів фронтмен гурту Сергій Жадан.

Кліп розповідає про дитячу дружбу на тлі війни. Знімання проводили в Харкові, на житловому масиві Рогань, який звільнили від російських окупантів у 2022 році під час деокупації Харківщини.

Фото: Олексій Морозов для The Village Україна

«Це було знімання кіно [...] Над кліпом працювала та сама команда, що й над фільмом «Люксембург, Люксембург», – розповідає режисер Антоніо Лукіч. Він також додав, що йому цікаво було би в майбутньому працювати з кліпами.

«Наразі спілкуємося з гуртом Nazva, але поки що тільки спілкуємося», – каже Лукіч.

Пісня «Рогань» увійде до нового альбому гурту «Жадан і Собаки», який має вийти на початку листопада 2023 року. На презентації кліпу також провели аукціон, де розіграли сценарій відеокліпу до «Рогані» й розкадрування.

   

Що буде після «Мої думки тихі» й «Люксембург, Люксембург»? Читайте конспект лекції українського режисера Антоніо Лукіча в KAMA про кіно як маніупляцію й фільми після війни.