Документальний фільм-дослідження феномену електричок «Не хвилюйся, двері відчиняться» вийшов на Takflix. Це дебютний повнометражний фільм української режисерки Оксани Карпович.

Героями фільму стали продавець газет Сергій з 25-річним стажем, військові, підлітки, які слухають музику в тамбурі, і бабусі, які обговорюють саджанці.

Знімання проводили у 2018 році у фастівській, козятинській, миронівській і ніжинській електричках. Оператором фільму став британський фотограф Крістофер Нанн, який, зокрема, документував в Україні перше вторгнення російських окупантів.

Стрічка доступна для перегляду в усьому світі з англійськими субтитрами. Вартість перегляду – 95 гривень.

 

Українська премʼєра фільму «Не хвилюйся, двері відчиняться» відбулася на фестивалі Docudays UA. У 2019 стрічка отримала приз «Нові бачення» на фестивалі RIDM у Монреалі, а у 2020-му – спеціальну відзнаку журі в секції канадських дебютів на фестивалі Hot Docs у Торонто.

  

Takflix – це онлайн-кінотеатр українського кіно. У каталозі кінотеатру доступно близько 100 українських фільмів. Щоб подивитися фільм на платформі, потрібно купити на нього квиток. 10% з кожного квитка на фільм Takflix передає до фонду «Повернись живим», ще 50% – творцям кіно.

Онлайн-кінотеатр Takflix заснувала Надія Парфан. За час повномасштабного вторгнення Парфан уже випустила два короткометражні фільми. Команда The Village Україна розпитала Надію Парфан про інстинкт знімати після початку повномасштабного вторгнення й кіновиробництво під час війни.